Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-09-30

+21 och snö i Falun?

Javisst, det är ju dags för CX-cup!

Det här åt jag till lunch idag

Doh!
Jaja, det var ju gott i alla fall...

Hej hallå där kött och blåbär!

Tänk, nu är det fredag igen och ännu en vecka har rusat förbi. Tiden går verkligen skrämmande fort. Hade planer på att ta bilen till jobbet idag för att tjäna lite tid, men ångrade mig i morse. Det är ju skönare, billigare och bättre för miljön att åka buss. Extra bonus idag dessutom eftersom jag träffade David Mayer på bussen in till stan och extra bonus för er, eftersom ni får några mobilbilder från ett mörkt Falun som börjar att vakna igen efter en god natts sömn.
Idag ligger det på lite. Allt som är kvar inför morgondagens tävling skall göras, jag ska laga hålet i min visdomstand, jag har planerat en fullspäckad arbetsdag, det ska fredagsmysas och det vore ju bonuskul om jag hann rulla en sväng med cykelcrossen också. Alla som gillar att vara snälla eller att hjälpa till med något: idag markeras tävlingsbanan med start 14:30 uppe på Lugnet. Det går också att hjälpa till under lördagen, mer om det i Oscars blogg.

2011-09-29

Mer trafikspänning och 32 eller 34 mm breda däck?

I eftermiddags var det min tur att drabbas av andra trafikanter. Var nämligen på väg tillbaka till Borlänge och kontoret när en annan bil med släpvagn och jag åker om en långtradare. Just som den passerar långtradaren så ser jag plötsligt en stor färghink (eller liknande) ramla av vagnen och komma studsande mot mig i 110 km/h. Hann med att tänka "hoppas den inte studsar upp när jag kommer" och att jag inte skulle väja för burken. Hellre ta en färghink med bilen än att åka in under en långtradare eller ner i diket i den hastigheten. Som tur var hamnade burken i asfaltshöjd samtidigt som jag smällde in i den. Kollade i backspegeln och såg att den tack och lov verkade varit tom i alla fall. Men jag fick lite adrenalinpåslag av den händelsen. Hade jag fått 10 kilo färghink på vindrutan i den farten hade det kunnat bli otäckt (men 10 kilo färghink hade väl legat som ett strykjärn på asfalten, men ändå)! Stannade vid en parkeringsficka och kollade bilen som inte såg ut att ha fått någon skada att tala om. Small ändå rätt bra när jag hindrade dess framfart med höger fram.

SCF har nu ändrat sina regler för CX så nu står det också i deras regler att det är 33 mm däck som gäller. För någon vecka sedan så var det 35 mm enligt SCF men 33 mm enligt CX-Cupen. Anledningen till att jag tar upp detta är att jag fått frågor från flera håll denna vecka angående vilken bredd som gäller i CX-Cupen. Internationellt har det ju varit 33 ett tag nu (sedan juli 2010?). Läser man i regelverk för SCF eller CX-Cupen så är det klara besked: Max 33 mm breda däck. Det är det verkliga måttet som gäller också och inte det som tillverkaren angivit. En knepig grej med SCF's ändring är att jag VET att det stod 35 mm för någon vecka sedan. Men går man in på förbundets sida och letar på reglerna så står det att dom är uppdaterade 14:e mars. Något som alltså inte stämmer.
Några som jag pratat med denna vecka har nu köpt nya däck för att klara 33 mm gränsen och limmat om sina hjul eller bara bytt kanttrådsdäck. Idag blev några färska ägare av godkända däck besvikna då Anki Eriksson som är med och samordnar cupen skrev följande på en av mina statusuppdateringar på Facebook:
"Det är 33 mm som gäller. Däremot behöver varken kommissarier eller andra som håller i arrangemang och är engagerade på något sätt pressas. Reglementet översatt till svenska har inte lagts ut i tid. Därför har vi i CX-gruppen beslutat följande: däcksbredden kommer att kollas samt att de som har för breda däck görs uppmärksamma på detta av kommissarien, MEN ingen kommer att bestraffas på något sätt. Detta gäller alltså deltävlingarna i CX-Cupen. Frågor/kommentarer? Ta dem gärna med mig - och hänvisa gärna ev frågor du får till mig också."
Om någon vill fråga Anki något om CX-Cupen så når ni henne på anki.eriksson@jeeves.se
Det är alltså inte tillåtet med däck bredare än 33 mm, men ingen kommer göra något om du dyker upp med ett par fräscha 35:or. I många fall kan bredare däck vara bättre än smalare, så en och en annan medveten regelöverträdelse är nog att vänta.

Dagens lunch på Dalasalen

Lunchen serveras mellan 11 och 13:30, jag kom dit 13:50 men jag fick äta i alla fall. Stort tack för det! Dagens lunch bestod av pasta med rostbiff och ädelostsås. Till efterrätt blev det någon pannkaka med en liten klick grädde och lite sylt. Från att jag skulle betala till att jag gick därifrån tog det 15 minuter. En så kallad hetslunch. Öijerdieten är kanon, har gått ner 2.7 kilo på mindre än tre veckor.

Hackmora Bergslopp 2011

Om ni inte ska till Ludvika för att tävla på söndag så kan ni stanna i Falun efter vår CX-tävling för på söndag avgörs nämligen Hackmora Bergslopp i Sågmyra, någon mil utanför Falun. Fruktansvärt jobbigt och fantastiskt kul!

Mot jobbet!

Idag har jag skjorta, kollegieblock, tidningen FOTO och mobil-laddarsladden

Sitter på bussen på väg till jobbet för ännu en härlig arbetsdag. Idag ska det tydligen bli sommar igen, det blir ju hur skönt som helst det! När jag är så här sen till jobbet så är det för att jag lämnat barnen på dagis och skola först, skönt att ha ett jobb som tillåter flexibilitet och eftersom jag jobbar under eget ansvar så är det sällan någon tid att passa.
På väg till dagis idag var det inte långt ifrån att en taxibuss körde på mina cyklande barn. Inne i bostadsområdet! Vilken jävla jubelåsna bakom den ratten! Kör man ett fordon på vad som i princip är cykelbanor inne i ett bostadsområde så borde man ha vett nog att krypköra i korsningar där sikten är minimal på grund av buskar. Den här personen hade mage nog att ha bråttom på den tid av dygnet då massor av barn ska till dagis och skolor. Vi cyklade och när jag hörde en bil så ropade jag åt mina barn som var precis framför mig. Filip hann dock inte stanna men tack och lov hann taxichauffören det med en tvärnit. Filip blev ganska chockad och rädd men jag lugnade ner honom snabbt. Det är tufft virke i oss Öijer-pojkar.
För att avsluta detta inlägg med något trevligare så kan jag säga att jag var hos tandläkaren igår. Fyra år sedan senaste besöket! Hade fått ett litet hål på en av visdomständerna och har till imorgon på mig att bestämma om den skall lagas eller dras ut(!). Spontant känner jag ju att det är väl bara att lappa ihop den, men hon sa att visdomstanden inte var så viktig utan att jag klarade mig utan den (jag ville kontra med att jag kunde mixa all mat så kunde vi dra ut alla tänder när vi ändå var i farten, men jag lät bli). Vad säger ni experter, varför skulle jag vilja dra ut en visdomstand? Finns det något att vinna på det?

2011-09-28

Onsdags-VM, världsrekord!

Jag räknade ihop 31 tappra cyklister idag. Mäktigt världsrekord det!
Jag var ovanligt jämn och osnabb. Heat-tiderna löd 14:23, 14:18 och 14:21. Det gav mig placeringarna 6-7-6  och snittpulsen var 178 (90.8% av maxpuls) i alla heat. Varvet var något förlängt denna gång så nu mäter det 3.25 km. Direkt från start var jag med, sedan tappade jag täten och åkte med andra eller ensam strax bakom täten. I alla tre heat. Jag avancerade också under andra varvet varje gång. På slutet av första heatet lyckades jag gå från åttonde till sjätte genom en avancering på sista långrakan. I andra heatet var jag ganska nära en andraplats och i sista heatet var jag länge ensam jagande bakom de fem i täten. Kul. Jobbigt. Måste lyckas hänga med någon på lördag, blir så jobbigt att ensamcykla i en timme. Något positivt att ta med mig från träningen är dock jämnheten och att jag inte kroknar efter ett varv utan istället kan öka något. Tyvärr handlar ju CX om allt annat än att hitta sitt egna tempo.
Snabbast idag var denna nöjding:
Andra snabbingar var Jens Westergren, Johan Landström, Robert Österling, Emil Linde, Jesper Larsson, Benny Sonesson, Stefan Carlsson, Oscar Ekstam, Adam Steen MED FLERA!

Var det någon som kollade livestream-länken när vi körde? Var det värt? Här kommer Garmin-datan:

Live stream: Onsdags-VM!

Japp, om en timme börjar Onsdags-VM på Lugnet och vi sänder givetvis direkt på nätet. Ni som är intresserade av hur det ser ut när vi tränar cykelcross kan kika här.

Var är tjejerna?

Tre (3!) anmälda i Damer Prestige till Falu CK:s tävling som avgörs på lördag. Inte TREton, inte TREttio utan bara TRE. Så här få har det väl inte varit sedan 2006 eller något sådant när CX började växa i och med cupens intåg i cykelsverige. Inte för att det är min sak att grubbla över eller försöka lösa egentligen. Men jag kan inte låta bli. Dels för att jag är med och organiserar tävlingen i helgen, dels för att jag ju samordnat cupen i fyra år och dels för att jag älskar cykelsporten. Cykelsporten ökar i Sverige, så nu undrar jag förstås varför det blivit färre tjejer i CX?
Skulle vara trevligt om vi kunde ha en diskussion här om detta. Varför tror ni att det är så få tjejer som tävlar i cykelcross? Extra kul givetvis om ni tjejer som cyklar lämnar synpunkter. Ni som tävlar/har tävlat i CX, varför gjorde/gör ni det? Ni som funderat på att kanske tävla i år men ändå inte anmält er, vad beror det på? Ni cykeltjejer som inte är ett dugg intresserade av cykelcross, vad är det som gör sporten ointressant?
Viktigast av allt: Hur ska vi få fler tjejer att börja med cykelcross?

Soluppgång över Södra Backa

Äntä vackört hännä ällä?
Jag vet inte om det bara är jag som är Internet-skadad, eller om det kanske finns fler med samma åkomma? Men jag säger gärna att jag checkar in på jobbet, istället för att säga stämpla in. För jag stämplar ju ändå inte in utan duttar lite på en pekskärm för att ange ankomsttid till jobbet. Hur gör ni och vad kallar ni det?

2011-09-27

Höst, hempendling, en bitter Fabian Cancellara och CX-möte

Inte direkt några breaking news kanske, men det är verkligen höst nu!

Åkte bil till jobbet och cyklade hem idag. Det ju fint å så där, körde naturliga intervaller i backar med längd från 25 s till ungefär 6 minuter. Blev stum och fick så där härligt möra ben på slutet. Precis så som det ska vara!

"Unlucky or magic or fantasy..... I dont se it....." Fabian Cancellara är lite bitter på sin Twitter. Men jag kan förstå honom faktiskt, han var ju inte många hårstrån ifrån en bronspeng på VM-loppets klungspurt.

Oscar, Jens och jag har haft ett CX-möte idag där vi funderat på vad som behöver fixas inför helgen å så där. Allt känns ganska bra faktiskt och att arrangera en cykeltävling är inte något som behöver vara så himla komplicerat heller. Som tur är verkar vi få gott om folk som vill hjälpa till under tävlingsdagen också. Enda minuset nu är väl att vi inte har några sponsorer som går in med pengar. Men eftersom vi bestämde oss för att ta på oss arrangemanget och därmed också började planera så sent som 31:a augusti (ja, i år!) så är det inte så konstigt kanske. Vi skulle nog kunnat ordna en större sponsor också, men då det krockar med Cup-sponsorn så var det inte möjligt. Vill ni synas på något vis eller stötta en förening som arrangerar CX-tävling så är det bara att höra av sig. Även varupriser och annat hjälper givetvis till att göra en bra tävling ännu bättre.
Vi markerar tävlingsbanan på fredag från 14:30, ni är varmt välkomna då om ni vill engagera er. Känner ni att ni vill hjälpa till med något under lördagen så går det också bra. Hellre tio för mycket än en för lite.

Idag är sista dagen för föranmälan till CX-tävlingen i Falun

Idag är sista dagen för anmälan till Falu Cykelklubbs CX-tävling den 1:a oktober: http://cxfalun.blogspot.com Missa inte denna fest nu, det börjar bli riktigt trångt i Superklassen! Om man är tjej och vill ha en bra placering så finns tyvärr goda möjligheter i Prestigeklassen.

Bianchi Oltre till salu

Säljer nu min superfräscha Bianchi Oltre 2011. Bland det finaste man kan äga när det kommer till landsvägscykel!
57 cm ram utrustad med Campagnolo Super Record 11sp, Fulcrum Racing 1-hjul och specialkittad med Bianchi-färgade Michelindäck som endast gått ett fåtal mil. Ni som följer bloggen vet att jag inte har använt denna lyxiga cykel speciellt mycket, tyvärr. Men det gör ju att du som köper den får en otroligt fin cykel i ett väldigt bra skick! I en cykelbutik kostar cykeln 84.950:-, jag skulle vilja ha 42.000:- för den.
Har du frågor eller vill köpa den på stört så mejla gärna till info@henrikoijer.com eller ring bara: 073-9504919

2011-09-26

KM för kidz

I kväll var det säsongsavslutning för barn och ungdomsträningen i Falu CK, och denna säsong avslutades med KM och korvgrillning på Lugnet.
Många barn var det som skulle kämpa om äran, verkligen jättekul att se så många där.

Klungvurpa strax efter start

Dubbla nummerskyltar idag

Ebbah på väg ut ur skogspartiet

Ebbah på väg mot varvningen

Efterfesten!

Prisutdelning i den yngsta klassen

POKAAAAAAL!!!!!!!!!!!!!!111

Ebbah och Filip körde ju en "tävling" förra året också som var säsongsavslutning då, men det här kändes som riktiga tävlingspremiären. Båda två tyckte det var superkul och Ebbah snappade upp att det var tävling också på lördag här i Falun. Så himla kul att se att barn och ungdomsgruppen växt så mycket, nästa år behövs nog fler engagerade föräldrar/ledare. Kanske att jag kan vara med på ett hörn där.
Megastort tack till Stefan, Micke, Martina, Marcus, Hanna och Krister som agerat ledare/tränare denna säsong!

Tubhjul köpes

Billiga tubhjul till landsväg (&CX) för SRAM/Shimano köpes. Set eller bara bakhjul kan vara intressant. info@henrikoijer.com

Ni undrar väl hur det gick förstår jag

Ni sitter väl där med förmiddagskaffet i magen nu och undrar hur det gick för mig på pendlingen idag, blev det något rekord eller hur var det? Måndagen den 12:e september krossade ju mitt förra säsongsbästa med nästan tre minuter, och idag tog jag ännu ett säsongsbästa! Denna gång var jag 43 sekunder snabbare än förra rekordnoteringen och rullade därmed in till jobbets parkering på tiden 56:13. De yttre förutsättningarna var dimma, sju grader varmt och nästan vindstilla. Ganska bra förutsättningar för rekord alltså. Kändes jättebra till en början men sen körde jag mig nog stum för jag fick en svacka innan jag kunde gasa på igen och då höll jag stumt till på slutet då jag åter började bli krokig. Trycket jag hade under sista två kilometerna skulle Kessiakoff och Löfkvist haft igår på VM-loppet för att kunna avgöra. Men så hade dom väl ingen rekordvittring när dom körde heller så det är ju lätt för mig att sitta här och säga. Om inte förbundskapten Glenn har hört av sig innan jag går under 55 minuter så lär jag väl ringa honom själv när jag gör det. Mycket av kraften går ju tyvärr förlorad i benvärmarna, så där har jag några minuter att hämta. Kanske ska prova utan dom någon dag och slakta rekordet ordentligt. Har hört att OS-banan i London är ganska platt, precis som min pendlingsväg är! Med tanke på att resultaten uteblev på årets VM så lär väl Glenn vara på jakt efter folk som presterar till nästa års stora tävlingar...
OBS att jag kunde fotografera, ta av mig kepsen och handskarna och ändå slå rekordet. Förbättringspotential! Snittpulsen landade, som vanligt, på 84% av maxpuls.

2011-09-25

Mysmatchen - chips i min smak?

Var och handlade på Willys idag när mitt vältränade snasköga såg någonting intressant. Nämligen nya chips!
Det fanns en tredje smak också, men den var så trist att den fick ligga kvar. Om man räknade antalet kvarvarande påsar och antar att affären köpt in lika många av varje smak så var den inte speciellt intressant för andra heller. Men bägge dessa smaker verkar ju skräddarsydda för mig! Har ni provat någon av de tre finalisterna i Mysmatchen och gillar ni någon av dom?

Tempodräkt och plastad hjälm = bäst i världen

Nu kanske fler vågar åka tempodräkt på linjeloppen framöver efter att Mark Cavendish tagit hem en riktig lagseger åt Storbritannien. Jag trodde dom skulle förbruka krafterna för tidigt, men tydligen kunde britterna kontrollera en cykeltävling i 240 km. Mäkta imponerande och rätt skönt för Cav att leverera. Blir nog en härlig fest detta.
Thomas Gotland Löfkvist visade upp sig med en attack med dryga fyra mil kvar till mål men tyvärr fick han bara med sig ett gäng slökukar som inte ville vara före klungan. Mitt VM-tips gick ju på skit i alla fall...

VM-söndag

Började dagen på SVT men sedan 11:30 har jag hängt på Eurosport, bortsett från någon kortare reklampaus och ett bakväxelmek då jag fixade crossens växlar som strulade i fredags. Det var väl veckans mest glädjande cykelnyheter?

2011-09-24

VM-tipset!

Tipset är stängt!

Fritt fram att tippa topp-5 och vinna fina priser! Allt du behöver är att gissa topp-5 och bidra med ett eget pris med ett värde från en svettig tdf-keps till en mästartröja eller högre.
Reglerna: 30000p till den som tippar rätt namn på rätt plats top-3, med rätt namn i topp fem får man 10000 poäng(oavsett plats)!

Inkomna tips:
1. Sagan
2. Hagen
3. Modolo
4. Gilbert
5. Hushovd
/Crhistofer Stevenson

1. Goss
2. Sagan
3. Van Avermaet
4. Degenkolb
5. Hagen
/Ove (Nilsson?)

1. Chavanel
2. Hushovd
3. Voeckler
4. Van Summeren
5. Cavendish
/Hanna

1. Gilbert
2. Sagan
3. Hushovd
4. Voeckler
5. Cancellara
/Mikael Stevenson

1. King
2. Freire
3. Rogers
4. Flecha
5. Hushovd
/Alexandra

1. Gilbert
2. Hagen
3. Sanches
4. Sagan
5. Chavanel
/Öijer

1. Hagen
2. Gilbert
3. Sagan
4. Goss
5. Cancellara
/Lars-Inge Kjörnsberg

1. Gilbert
2. Hagen
3. Sagan
4. Goss
5. Cancellara
/Sandra Carlander

1. Gilbert
2. Sagan
3. Hagen
4. Hushovd
5. Freire
/Marcus Johansson

Kalas!

Det gick ju ganska bra det här. Även om det kanske var en något trevande start. Damloppet var ju tyvärr inget barnkalas, trots ganska mycket TV-tid för våra tjejer. De svenska juniorerna vann inte heller, så allt medaljhopp har plötsligt hamnat på herrarnas axlar. Vi får hoppas att det blir en bra (offensiv) tävling imorgon.
 
Skickat från min Sony Ericsson Xperia neo

LÖRDAG!!!!!!!1

Tjena tjabba hallå!
Idag håller vi tummarna för Ludvig Halleröd, Emil Andersson och Marcus Fåglum. Filip och Ebbah har, på egen hand och utan mig, satt sig i soffan och kollar nu på Rally på Eurosport i väntan på att cykelsädningen skall börja. Och då hade jag ändå valt en barnkanal åt dem men de bytte kanal själva. Ibland undrar jag hur tur jag egentligen haft som fått så bra barn.

Öijer-dieten går både bra och dåligt. Har missat att ta med Tällbergs-vistelser och Fredagsmys i beräkningarna. Igår hade jag dock gått ner 2.3 kilo på 12 dagar. Idag några hekto plus igen, men det där rinner ju av mig som vatten sen ändå. Gårdagens lunch på Victuscella:
Örtstekt kycklingfilé med ädelostsås och klyftpotatis

Efterrätten hann jag tydligen inte ens ta kort på. Bestod i alla fall av mosade bär och vaniljsås eftersom ÄPPELKAKAN TOG SLUT UNDER TIDEN SOM JAG ÅT MIN LUNCH!!!

Direkt efter maten blir jag ofta sugen på något sött, så det ramlade ner 4 hekto lösgodis också

Ingen cykling är planerad idag, frugan jobbar och barnen skall på två barnkalas. Kan bli tufft detta.

2011-09-23

Förklaringen till VM-resultaten?

Vem bor med vem i svenska landslaget på VM? Här har ni svaret:
Jag vet inte jag... Blanda U23-cyklister och damelit, kan det verkligen vara så klokt? Att herrjuniorerna har bott tillsammans ser jag som ett gott tecken inför morgondagen! 9:00 på Eurosport, inte missa!
När jag ändå har VM på tråden: Kul att se Alexandra Nessmar och Philip Lindau visa upp sig under linjeloppen och vilka spännande tävlingar danska världsmästerskapen bjudit på denna första linjeloppsdag. Synd att det inte blev några framskjutna placeringar idag bara, nästa år då jävlar!

Pacependling

Det kändes bättre än igår och i morse. Kanske släpper det snart? Mannen på mopeden var bara någon km/h snabbare än mig så det blev riktigt mysig pendling från Kvarnsveden till Smedsbo. Kom hem och fick se Lindau i utbrytning men ingen svensk fick något resultat att skriva hem om. Samma visa i damjuniorklassen, inget att skriva hem om. Imorgon har vi chans till medalj i både junior och damklassen. Kämpa!

Bästa cykellåset


Visst, videoklippet är svingammalt men ändå. Rätt smart lösning måste jag säga.

Hacia frio hoy

Det var bra kallt idag märkte jag, börjar väl bli dags att gräva fram mina skoöverdrag nu. Tårna är inte direkt jätteglada efter den här behandligen i ungefär sexgradig värme. Det gick skit på pendlingen idag. Trött kropp, trött skalle och trötta ben. Igår tänkte jag att om det skulle kännas skit denna morgon när jag klev upp så skulle jag ta bilen. Tyvärr hann jag ju lämna hemmet och börja cykla innan jag insåg vilken katastrof jag var. Och då var det ju för sent för att ångra sig. Borde nog ha vilat idag, borde nog ha vilat igår... Jaja, snart vänder det väl antar jag.

Skickat från min Sony Ericsson Xperia neo

2011-09-22

Barnsport, hempendling och anmäld till Cykelvasan

Tjenare vänner!

Kom först iväg lite sen från jobbet, sedan skulle jag hämta bilen som varit på smålagning på väg hem också och försäljaren höll på och sälja en bil till en kund så det tog en KVART innan jag kunde ta bilen och sticka hem. Drog direkt till Filips sport som han går på nu, det går ut på att man får prova olika idrotter tillsammans med andra barn i hans ålder. Uppvärmning först, såklart. Sen stafett, spjut och sist kulstötning med ärtpåse. Stafetten var väl inte direkt barnens paradgren, men det var kul att se.
Hempendlingen skulle ju vara glitter, glamour och diamantben men det blev misärpendling igen. Trots medvind. Det är så här det är att vara talanglös och dåligt tränad.
Garminlänkar: jobbpendling + hempendling

Jag är en av de ca: 8000 som anmält sig till Cykelvasan sedan igår morse. Sjukt tryck på den tävlingen! Förra året tog många det lite väl lugnt och tävlingscyklisterna räknade väl nästan med att kunna anmäla sig som vanligt: antingen ett par veckor innan start eller kanske till och med en efteranmälan. Men icke. Så det blev nog lite ångest och stressmoment för en hel del. Denna gång var jag ute i god tid så nu kan jag bara slappna av och cykelpendla så hårt jag bara orkar till augusti. Har du anmält dig? Om inte så är det nog dags nu då anmälningstaket är satt till 9000 deltagare i långloppet.