Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-09-19

Christer Olsson

DT.se har en artikel om Christer Olsson, tränare i Leksands IF, där man kommer in på cykel:
"Ishockeykarriären tog slut 2004 och då fanns ett tomrum att fylla.
– Jag började med landsvägscykling. Jag körde i veteranklassen, men det var inte dem jag tävlade emot. I mitt huvud tävlade jag mot de bästa i Sverige. Jag ville slå Thomas Löfqvist på SM.
Det låter ju helt galet, hur kunde det te sig?
– Det kunde vara så att jag gav mig ut sent på kvällarna och nätterna och cyklade Siljan runt. Jag drog på mig pannlampan och körde. Jag tänkte: "Är Löfqvist ute? Förmodligen inte!" Jaha, då var det ju plus till mig."
Hög igenkänningsfaktor på det där faktiskt, även om jag aldrig cyklat runt Siljan med pannlampa. Såg honom på plats i Uppsala och han tvingades inse att tävlingshjulet var platt kort innan start. De rotade i panik fram ett reservhjul som behövde mer luft. Efter ca: 500 meter var det platt igen och Christer tvingades se den SM-drömmen krossad. Jag tror att han hade kunnat ta medalj, men det får vi ju aldrig veta... Imponerande satsning var det ju i alla fall och Christer är en av de mest ödmjuka personer jag känner. Hockeymeriter har han dock gott om, även om det inte blev något tempoguld i elitklassen: bland annat spel i NHL, SM- och VM-guld.

2 kommentarer: