Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-09-01

Dagens cyklistspotting, Kekke, långlopp i Falun och annat strunt

Utöver cyklisterna på bilderna nedan så har jag också sett Kalasbussen samt ytterligare några cyklister som jag inte hann fota.
Visst gillar ni att jag smygfotar cyklister? Trots att det blir lite långt ifrån och kanske lite väl mycket rygg och knappt något ansikte...

Men vad säger ni nu då om den där Kessiakoff? Det går ju inte att bli annat än sjukt imponerad. Nu är han dessutom med i spurterna och tjänade idag 4-5 sekunder på sina konkurrenter tack vare det. Kalasbra! Som belöning för att Fredrik satt så långt fram idag lyckades han avancera en placering också och ligger nu trea i den mycket jämna totalställningen:
1 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 46:53:47
2 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:00:07
3 Fredrik Kessiakoff (Swe) Pro Team Astana 0:00:09
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:00:10
5 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek 0:00:19
6 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:36
7 Maxime Monfort (Bel) Leopard Trek 0:01:06
8 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC 0:01:27
9 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Team RadioShack 0:01:53
10 Janez Brajkovic (Slo) Team RadioShack 0:02:00

Härligt att Fredrik lyckas leverera dag efter dag, det var väldigt länge sedan jag var så här engagerad i att följa ett etapplopp på TV. Hade givetvis spanat in banprofilen och avslutningen på dagens etapp redan igår och såg då att det lutade lite på slutet och tänkte då att det kunde spricka upp lite. Det är fortfarande tre etapper kvar med målgång uppför, bland annat Angliru, så mycket kan och kommer att hända. Tyvärr är det inte så mycket till utförsmålgångar kvar, hade ju annars varit bra att distansera Wiggins i. Ska vara etapp 19 då där man kommer ner för en backe med bara 6 km kvar till mål. Backen är dock bara en andrakategoriare och man åker samma backe två gånger på etappen, så Wiggins kanske hinner lära sig utförsåkningen till andra försöket. Men nu fokar vi på Fredrik Kessiakoff istället som blev finfin 11:a i dagens klungspurt, tänk så bra det ska gå för honom när han börjar ta i. Om vinden nu slutar blåsa mot cyklisterna också då förstås... Följ hans framfart via hans hemsida.

Så, nu när jag gråtit ut om det kan jag babbla på med mitt vanliga strunt..
Träffade på denna mysiga korsspindel idag när jag skulle fixa till en topptavla

Luchade med Christian "Mr. Actic" Teledahl och Per Dicander på Lugnet, som ni ser pratades det mycket om framtidsvisioner och storslagna planer

Åt grekiska köttfärsbiffar med grönsaksris och tzatziki, till efterätt blev det ett gäng pannkakor med grädde och sylt.

Kikade också in på Lugnets Outdoor och morsade på Ulf Backéus. Där säljer han kläder, kajaker och annat friluftigt. Samt hyr ut en massa grejer som cyklar och rullskidor. Jag smygfotade honom då jag inte är riktigt inne i det där med att blogga riktigt ännu.

Fint på jobbet...

Och regnbåge på väg hem från jobbet

För er som gillar cykel och skvaller kan jag berätta att det finns ganska långt gångna planer på ett långlopp på MTB i Falun igen. Och jag har inte haft någonting med dom planerna att göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar