Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2016-08-09

Dagen då stormen slog till på Gamla Grycksbovägen

Hej och godmorgon cykelvänner!

Idag ska jag cykla till och från jobbet i ett försök att hålla igång kroppen och möjligtvis också mjuka upp mina krampvader från helgen. Vaderna är som två stenar ungefär, inte så spänstiga.

Jag skrev ju igår om tre saker jag gjorde inför Finnmarksturen som jag inte gjort inför andra tävlingar i år. Kom på en fjärde igår också; körde med lite lägre däcktryck. Istället för ca: 1,5 bar både fram och bak så hade jag ungefär 1,3 fram och 1,4 bak. Så nu vet ni det, ser att en del av er googlar "Henrik Öijer däcktryck" och nu slipper ni fundera.

Cykelvasan närmar sig med stormsteg och såhär ser min träning ut sista veckan inför Cykelvasan:
Måndag: Vila
Tisdag: MTB-cykling till och från jobbet (ca: 2 timmar totalt)
Onsdag: Vill helst få ihop ungefär 3 timmar cykling med några intensiva inslag, alternativt kortare och mer intensivt.
Torsdag: Vila
Fredag: Väckningspass (2x10 minuter igen, funkade ju bra helgen som var)
Lördag: Cykelvasan

Jobbigast med Cykelvasan är väl den ständiga logistikfrågan, främst med hur man får bilen från Sälen till Mora. Om någon känner någon som vill köra en bil från Sälen till Mora så kan ni väl höra av er? Alternativt om någon åker från Mora tidigt på lördagsmorgonen och har plats för en cykelbloggare med cykel..?

Igår blåste det en del. Rätt byiga vindar. Såg det från kontorsfönstret under dagen och det fläktade väl en del när jag kom hem också. När jag var på toa så hörde jag att det liksom var något som dunsade i backen. Tänkte att något barn kanske ramlat eller tappat något här hemma så jag var lyssnade noga efter ledsna barn. Hörde inget mer. När jag en kort stund senare skulle dra ner persiennen inför kvällen så kikade jag ut och såg detta:
Toppen från en av våra stora granar hade gått av och rasat ner på gården. Tur att ingen var ute där!

Jag drog undan den lite med bilen och när jag plockade bort lite grenar och annat vid nedslagsplatsen så såg jag att några grenar satt fast i marken. Dom satt riktigt hårt också men jag fick upp dom till slut:

Om någon hade blivit spetsad av dom där så hade det nog varit slut nu...

Så, om någon vill köpa granved eller en större julgran så vet ni nu vart ni kan vända er!

2 kommentarer:

  1. Hur kommer du planera din klädsel på cykelvasan med tanke på att det kommer vara ca 10 plusgrader och regn under hela loppet? // Jocke

    SvaraRadera
  2. Intressant med ditt låga däcktryck. Kör du samma på cykelvasan eller vad lägger du dig på där? /Henrik

    SvaraRadera