Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2016-08-07

Nu kör vi Finnmarksturen!

Godmorgon cykelvänner!

Nu är det inte långt kvar till Finnmarksturen och jag är laddad. Har två planer med tävlingen och jag bestämmer ganska tidigt i loppet för vilken av dom jag ska försöka följa. Det kommer givetvis bli några hårda timmar på cykeln men jag gillar ju tävlingsmomentet så jag ser alltid fram emot att få tävla. Så också idag.

Igår så fick jag till ett väckningspass efter att ha kört ett varv i bil runt Varpan med Frida för att hon skulle somna. Det regnade, så jag var inte sugen på att gå med henne i barnvagnen och hon ville inte direkt lägga sig självmant för att sova heller. Hur som helst så blev det 40 minuter testcykel där jag körde 2x10 minuter intensivt med 2 minuters vila mellan intervallerna. Första intervallen så snittade jag 309 Monarkwatt (3 kg x 103 i kadens) och i den andra så snittade jag 320 Monarkwatt (3,2 kg x 100 i kadens). Ur mina Garmin Vector fick jag 333 respektive 341 watt. Ganska många för att vara jag alltså.

Uppvärmningen bestod av 3 minuter på 200 watt, 2 minuter på 250 watt och 2 minuter på 275 watt. Efteråt så TVINGADE jag mig själv att sitta kvar på cykeln och trampa ur benen till dess att jag fått ihop 40 minuter. Det är ju bra att trampa ur benen, men roligare saker kan man ju göra än att sitta på en testcykel och trampa ur benen. Dessutom så brukar jag ju sällan göra det när jag kört testcykel utan skynda vidare i livet istället. Så det sitter liksom inpräntat i mig att hoppa av direkt efter sista intervall typ.

Så här såg passet ut i effekt och puls-grafer.

Ett beräknat VO2max på 68 enligt klockan. Det högsta jag hittills mätt upp med denna klocka, undrar om det går att maxa ur den där mätaren?!

Jag har sett hela min video från Finnmarksturen i fjol en gång denna vecka och delar av videon kanske 4-5 gånger. Bland annat igår när jag körde testcykel. Då kollade jag samtidigt lite nyckelpartier för att känna mig hemma i hur det ser ut och vad som kommer efter vad på banan.

Det regnade en del till och från igår men idag ska det vara uppehåll och ca: 20 grader. Återstår att se hur mycket av vattnet som ligger kvar i skogen, men jag skulle inte tro att det stör allt för mycket.

Igår kväll var jag på bröllopsfest där jag åt och drack gott. Önskar brudparet Tallberg all lycka till i framtiden! Jag fick snacka lite cykel där vilket givetvis var trevligt och en av de som höll tal berättade att han 1:a september ska öppna ny cykelbutik här i Falun. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar