2016-02-19

10x4 minuter och lite reaktioner från gårdagens inlägg

Hej och godmorgon, kära läsare!

Idag är det fredag igen och den här gången så betyder det att det bara är en vecka kvar innan jag blir 34 jordsnurr. Inte långt kvar av att vara 33 år ung alltså! Jag är dock en sådan där som inte känner något väldigt speciellt för min födelsedag, det där varierar väl kanske med åldern. Hur känner ni för era födelsedagar, är det en viktig dag?

Mitt inlägg igår om att köra en säsong med enbart inbjudningstävlingar rörde tydligen upp lite känslor i dom egna leden. Det hade jag faktiskt inte alls väntat mig. Jag kan ju bara tala för mig själv och jag ser det som marknadsföring för tävlingarna att bjuda in elitåkare. I vissa fall räcker det ju med att bara mejla och berätta att man finns, i andra fall kan man erbjuda fristart, boende och kanske annat. För min egen del så är jag ju medveten om att en tävlingsarrangör sällan känner något behov av att bjuda in mig för att jag är en fantastisk MTB-cyklist, för det finns så många som är bättre än jag. Utan istället så är det ju min närvaro på dom sociala medierna som lockar. Via bloggen så når jag ju ut till över 1000 cykelintresserade människor varje dag, om jag skriver om en specifik cykeltävling så tycker nog flera arrangörer att det kan vara värt en fristart och därmed risken att missa en intäkt på 300-1000 kronor. Det är som sagt marknadsföring av tävlingen och det kan man ju sköta på olika vis. Det är ju dock inte säkert att jag skulle åka tävlingen annars, så intäkten kanske aldrig skulle komma i alla fall.
Som jag skrev i en kommentar till inlägget så tror jag bara att det är Cykelvasan och SM som har tillräckligt hög status i Sverige för att inte behöva jobba för att locka eliten. Alla andra arrangemang borde fundera på hur de kan locka fler, om det nu är intressant med bra startfält.

-----

Igår körde jag testcykel igen. Som vanligt. Som alltid. Okej, nästan alltid. Var ju trött som skräcken igår, men uppvärmningen var det inget fel på:
Nytt high score på Snake Game!

Hade innan uppvärmningen tagit en sådan här rackare för att få fart på kroppen och knoppen. Nackdelen med det är väl att jag tränade på kvällen och jag reagerar rätt mycket på koffein, så jag håller mig vaken ett tag...

När jag så äntligen körde igång så började jag med lite grimasövningar (10 spurter).

Uppvärmd och klar. Det blir ju lite fler bilder med en ny mobilkamera....

Efter passet så blev det en sådan här rackare för återhämtningen och en snabbanalys av passet jag just genomfört. Nu är det bara att invänta dom växande musklerna.

Det jag körde igår var alltså tio spurter följt av tio fyraminutersintervaller. Mina intervaller hade varierad kadens för att göra kaos med benen. Det var en dryg månad sedan jag senast körde detta och då misslyckades jag med passet. Kadensen i intervallerna är 100, 95, 90, 80, 70, 60, 110, 100, 65 och 95. Kaoset i benen och själva tröskeln att ta sig över på passet är intervallen på 110 i kadens. Det i sig kan vara rätt jobbigt att hålla och speciellt när man precis kört en intervall på 60 i kadens. I alla fall om man vill hålla något sånär liknande watt i alla intervaller.
Igår hade jag inga större problem med att ta mig igenom passet och jag höll lite bättre än den tänkta effekten. Självklart var det som jobbigast i 110-intervallen och även den efterföljande 100-intervallen var rätt plågsam.

Snitteffekten i intervallerna blev 347.4 watt. Lägst effekt hade jag i 110-intervallen (340) och högst hade jag i 70-intervallen (357.7). Totalt sett ett mycket bra pass och jag skramlade ihop nästan en och fyrtiotre på testcykeln. Ni hittar passet här: https://connect.garmin.com/modern/activity/1055333738

8 kommentarer:

 1. Du har inga gamla Vector-pedaler som ligger och skräpar?

  SvaraRadera
 2. Hos mig är det mest familj och vänner som tycker att jag ska fylla år. Själv är jag helt ointresserad av att bli äldre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog finns det roligare saker att fokusera på
   :)

   Radera
 3. Tycker faktiskt det är rätt självklart som arrangör att försöka få ett så bra startfält som möjligt. För det ökar intresset och snacket om tävlingen, så om jag får ihop mitt fatbike race till nästa år kommer inbjudningarna att komma ut. Men blir nog svårt ändå att få upp er:-)
  Helt ärligt så har jag rätt ordentlig åldersnoja, gillar inte att bli äldre..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är bara prispengarna dom rätta... ;)

   Radera
 4. Inte tycker jag att det är så speciellt att fylla år, men trevligt att umgås:)

  SvaraRadera