Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-03-19

Le Peloton med watt, seger på Zwift och streamingproblem...


Hej och god morgon på dig!

Hoppas att du sovit gott och är redo för en ny, härlig, dag. Här har dagen börjat redan vid 05 i morse för en liten cykeltur med Le Peloton Falun. Eller tur och tur, det låter ju nästan trivsamt. Det är ju tre fartsträckor med hög intensitet som gäller. 323, 329 och 327 watt i snitt blev det på dom tre fartsträckorna. Åtminstone om man delar den sista fartsträckan i två, första delen går mest utför så jag räknade bara in den andra delen. Det blev 348, 345, 340 i NP. 165, 167 och 170 i snittpuls på sträckorna som tog ungefär 7½, 11 och 11½ minut.

Samlingen. Hann fram i tid, trots att jag hade lite problem när jag skulle iväg. Försökte klicka i pedalen både en, två och tre gånger. Första gången tänkte jag inte på det, kändes bara konstigt. Andra gången så försökte jag verkligen få i klossen utan att lyckas. Tredje gången så trodde jag det berodde på skoöverdraget men så insåg jag att jag hade fel skor på mig..  In snabbt och byta skor å så iväg igen. Från att vara ute i tid till att precis hinna fram.

Gubbar i motljus. Kan det bli mycket finare?!

Samlingen efter första fartsträckan, säg inte till någon att jag har råkat vända framdäcket åt fel håll....

Andra fartsträckan i början och i slutet.

Trejde fartsträckan, först två bilder från inledningen och så den sista bilden när jag blev avhängd på slutet.

Jonas Pettersson och Lars Bleckur var väl starkaste herrarna för dagen och dom fick också äran att hänga av mig på slutet. Då hade vi tre lyckats gå loss på banvallen och distanserat övriga. Några hårda förningar på cykelbanan förbi Främby och sedan hade jag inget mer att trycka med när det skulle gasas det sista på slutet.  Det var också vi tre, i sällskap med Jonas Djurback som gick loss på andra fartsträckan. På förstasträckan var jag dock inte med när Bleckur/Pettersson gick iväg...

Ändå en bra dag i sadeln. Fortsättning på blogginlägget följer längre ner..Körde ett race på Zwift igår, vann och var väl så nöjd med det. SZR Spring Race Series är bra tävlingar med bra motstånd så den satt fint. Klättrade lite på rankingen efter det och låg då 62:a på Zwifts ranking. Banan var pannkaksplatt så det blev den förväntade klungspurten.

Försökte att streama loppet också, ibland gick det bra och andra gånger inte så bra. Trist när det krånglar, finns det någon streamingskola på nätet jag kan läsa in mig på? Som ni kan se nedan så verkade allt fungera i början, sedan inte alls i mitten för att bli bra igen på andra halvan och sedan dog det ut på slutet igen... Det hade varit lättare om det inte fungerat alls.

5 kommentarer:

 1. Bra läsning som vanligt! Vad kör du med för wattmätare på ute cykeln?

  Mvh R.Böhm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag kör med Garmins Vector 3 både inne och ute. Men har av förklarliga skäl dom inte när jag kör MTB eftersom det är landsvägspedaler. Möjligen undantaget Cykelvasan.

   Radera
 2. Okej! Förstår dig. Nöjd me dom? Varför just mäta i pedalerna o inte i vevarm/parti? Mest nyfiken då jag vill införskaffa. Mäter du inte effekt när du cyklar mtb alls?
  Mvh R.Böhm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Är sponsrad av Garmin som satsat just på pedalerna. En klar fördel är ju att det är lätt att flytta mellan cyklar. Nej, på mtb klarar jag mig utan watt.

   Radera