2020-03-14

Cororna-nytt och cykling

Hej och god morgon på dig!

Corona-tider runt om i hela världen nu. Den afrikanska kontinenten har väl klarat sig hyfsat, åtminstone det som är rapporterat men det behöver ju inte vara sanningen. Sydafrika ska tex ha 17 bekräftade fall och igår beslutade man att ställa in Cape Epic, som annars skulle ha börjat idag. Jenny Rissveds och Annika Langvad vände hemåt för någon dag sedan, vilket kan ha varit klokt. Hanna Näslund och Ingrid Kjellström har nämligen igår rapporterat på Instagram att de inte finns flyg hem innan 17:e april. Många länder stänger sina gränser och Sverige är ju ett land som av många andra länder ses som en stor risk. Så är man utomlands kan risken vara stor att det blir svårt att komma hem igen.

Det är såklart inte bara Cape Epic som ställs in, nästan allt ställs ju in. I idrottsvärlden så lär väl nästan Paris-Nice vara det största som inte ställts in eller flyttats fram. Tävlingen har dock kortats av en dag så idag körs sista etappen i årets upplaga. Passa på att kolla Eurosport idag för vem vet när ni får se en live-sänd cykeltävling nästa gång.

Här i Sverige så har jag väldigt länge sett fram emot starten av Långloppscupen med Billingeracet 9:e maj. Den känns ju väldigt i farozonen. Om vi har kvar begränsningen på 500 personer vid en sammankomst så kanske Billingeracet kan köras på två dagar där man delar upp klasserna på olika dagar. Kanske har Corona-stormen dragit förbi också, men vi får väl se. Hoppet är det sista som överger en men det loppet kanske kan flyttas fram också. Långa Lugnet är planerat till 31:a maj, håller tummarna för den tävlingen med!

Något som däremot faktiskt blir av är cykelförbundets uppvisningstävling på Zwift som skulle ha körts på Svenska Cykelmässan nästa helg. Mässan blir ju inte av men tävlingen ska köras på Zwift och nu bjuds fler in. Vet inte riktigt hur många som skulle ha varit med på mässan men nu bjuds dom 30 bästa herrarna och damerna in. Vet inte om det innebär 15+15 eller om det är 30+30, men jag är inbjuden! Så på söndag ska jag försöka få till en Zwift-setup i Bjärred då vi är där nästa helg.

Igår hade jag lite av en halv vilodag. Alltså jag cyklade fortfarande ungefär två timmar, men det var inga intervaller utan det var bara distansintensitet till- och från jobbet. Skönt det med! Mötte upp Linda så vi tog en liten krok i falutrakten också.

Falufint.

Idag ska vi också ut en sväng, vad det blir och hur det går får ni nog läsa om imorgon. Jag hoppas att ni får en fin helg och att ni passar på att ta er ut och röra er i solen om ni har möjlighet. Ta hand om er och var rädda om varandra!

Gårdagens data:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar