Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-03-25

Träna gärna, men gör det säkert

Hej och god morgon!

Igår gick folkhälsomyndigheten ut med "Träna gärna, men gör det säkert" så tills vidare gäller följande rekommendation. Rekommendationen kan dock uppdateras med kort varsel så håll dig uppdaterad på deras hemsida. Mer på samma tema finns att läsa här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Viktiga punkterna är:
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Personer över 70 år ska inte delta i gruppaktiviteter inomhus. Det är viktigt för hälsan att äldre fortsätter röra sig, och fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
  • Undvik trängsel exempelvis vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.

En typiskt bra grej man kan göra då är att cykla till jobbet till exempel. Om man nu ska vara på sin arbetsplats. 

Vilket jag gjorde igår och ska göra också idag. Alltså det där med att ta en vilodag som jag gjorde i förrgår var faktiskt inte helt dumt för igår hade jag pigga ben. Även i motvinden till jobbet så kändes benen bra. Go känsla. På väg hem så var det medvind och då gick det nästan av sig själv.. Igår körde jag bara vanlig distanstempopendling så det blev ju också som en lite lättare dag. Idag tänkte jag dock skarva pendlingen med ett Zwift-race så det blir lite hårdare. 

Zwift tog ju i helgen nytt rekord i samtida användare med nästan 20000 cyklister online samtidigt. Igår var dom dock uppe i över 24000 cyklister! Mäktigt värre. Kalendern är dessutom väldigt välfylld nu så det finns gott om träningar och tävlingar att ställa upp i. 

Igår såg jag på Pro-Am där Team SZ (som jag kör för) ställde upp med ett starkt lag. Det är väl ungefär den enda live-sända sporten som finns och det var spännande att se tyckte jag. Inte så mycket utbrytningar att tala om, där har Zwift lite att trimma på kanske, men vi ville också ha en spurt för Samuel Brännlund. Samuel vann tävlingen och blev tvåa i totalen, stort grattis till honom! 

Nu är det dags för mig att cykla ute i det fria, inte en självklarhet för alla nu för tiden. Träna på! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar