2020-03-01

Gubblerig


Hej och god morgon!

Bilder från gårdagens cykling i Hovdala, platsen för Snapphaneturen. Första bilden är från startbacken på det loppet.

Jag hade ungefär 90 minuter på mig att skrapa ihop något, vilket gjorde att jag ville köra intensivt. Hade laddat ner Snapphaneturens bana i cykeldatorn för att veta vart jag kunde ta vägen. Bestämde mig för att smågasa i ungefär en timme men det gick inte alls bra. För mycket tveksamheter kring exakt vart jag skulle åka i kombination med allt för bra återhämtning gjorde det hela ganska frustrerande. Det går liksom inte att köra intensivt och samtidigt försöka navigera. Lägg då till att pulsen störtdyker om jag slår av. Det i sig är ju bra men när jag vill köra intensivt så är det drygt när pulsen är nere på 120 efter en kort utförslöpa eller om jag måste stanna för att kolla något på kartan.

Så jag fick inse att det inte skulle gå att köra som jag hade tänkt. Hade också någon plan på att sprätta i backarna men när jag inte visste vart backarna var eller vart dom tog vägen så blev det också bara mest frustrerande.

Lägg på att det var ett par plusgrader och regn vilket kanske inte fick det att rycka i mungiporna.

Kände till två backar och det var startbacken och en brant rackare vid namn Hard Rock Hill. Så istället för att gubbsura runt i skogen så tog jag mig tillbaka för att köra Hard Rock Hill, den backen ligger alldeles nära parkeringen och är riktigt brant. Där fick det bli fem intervaller där jag också testade att variera mellan att sitta och stå.

När jag var klar med backen så begav jag mig ut i skogen en liten sväng för att trampa ur benen och passa på att nöta lite stig. Avrundade det hela, packade in grejerna i bilen, bytte om och väntade in Linda som tävlade MTB-O. Hon hade haft en fantastisk dag i skogen så det var härligt att se!

Jag är ändå nöjd med att få ihop lite skogscykling och sprätt i backen. Ännu en dryg timmes träning till samlingen!

1 kommentar:

  1. Kalla vintervägar lockar klart mer än sånna där grisiga förhållanden.

    SvaraRadera