Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-03-08

Jag åt så mycket fika att jag skippade middagen....


Hej och god morgon!

Ett nytt litet snötäcke har passat på att lägga sig över staden, men nu ska det bli plusgrader framöver så det försvinner nog snart. Lite onödigt att det kom mer då förstås, men snösmältningen borde gå fort nu.

Körde två Zwift-race, därefter stängde av min Garmin med två nya segrar. Det första racet var på Crit-banan där jag provade mina vingar några gånger men till slut bestämde mig för att testa en långspurt/attack. Så med 700 meter kvar så gav jag allt mot målet och lyckades vinna. Alltid kul att prova något nytt, speciellt när det går vägen.

Kort efteråt så startade en ny tävling. Denna gång inget kort criterium utan en normallång tävling med ett berg. Epic KOM och upp till masten. Det var givetvis med lite småkrispiga ben inledningsvis men när jag kände att jag i alla fall inte blev avhängd så växte självförtroendet. En bra bit upp i backen så var vi fem kvar, kändes jämna men jag tänkte att jag nog kunde lita på min spurt så jag behövde inte försöka avgöra. När man kör tävlingen så framgår det inte att man ska upp till masten också, så en stackare spurtade upp mot KOM-passeringen, han var först där med några sekunders lucka när han insåg att vi skulle svänga vänster upp till masten. Killen loggade ur!
Så då var vi fyra kvar. Jag tog fart i den korta svackan, fick en sekunds lucka in backen och såg till att hålla bra tryck. Detta gjorde ju att övriga tre också var tvungna att gå hårt. En av dom knäcktes i alla fall. Passerade toppen med 5 sekunder ner till två polacker. Tänkte först att det var lika bra att vänta in dom men spurtade istället uppe på platten för att få fart utför. Gick ner i supertuck och kunde få en större lucka. Till min stora lycka så delades den polska duon i utförsåkningen. Nere på platten hade jag så 25 sekunder lucka och typ 6.5 kilometer kvar till mål. Det var bara att borra på. Tur där att dom inte höll ihop för nu kunde jag vinna med 18 sekunder.

Vann med 18 sekunder och fick en annan typ av träning än vad crit-loppet gav. Perfekt! Så på mina elva senaste lopp har jag varit på pallen på tio av dom, bara den där SWE-Cup som jag blev femma och förstörde pokalraden.

Belönade mig med O'boy och kanelbulle efteråt.
________

Igår hade vi kalas här också, tre generationer Öijer som fyller år inom ungefär fyra veckor. Så det blev en del fika utöver den där kanelbullen på bilden ovan. Tänkte först hålla igen lite men sedan struntade jag i det.

________

Idag kan ni se Paris-Nice på Eurosport 2, tävlingen som börjar idag och slutar nästa vecka kommer att köras men några lag har dragit sig ur på grund av Corona eller andra skäl.

Apropå Corona så har nu åtminstone två av lagen på hotellet i Dubai nu fått lämna, kanske alla fyra lag också?

_______

Nu ska Linda och jag ut för att trampa lite i friska luften, sedan väntar en hockeymatch med Filip i Björbo ishall i eftermiddag. Vi kommer hem därifrån i kväll och då blir det Zwift igen!

Något av dessa lopp ser skoj ut:
20:15 The Alpe Dash by Herd Racing League
21:15 3R Greater London Flat Race - 3 Laps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar