Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-04-14

Resultat Östgötaloppet

Hej och välkomna till min cykelblogg!

Idag var det alltså dags för min första tävling för säsongen och också första deltävlingen i SWE-Cup. Östgötaloppet som bestod av 115 platta kilometer bestående av ett längre varv på nästan fem mil och sedan tio varv på en bana som mätte 6.5 kilometer. Min ambition var att vara aktiv inledningsvis. Allra helst skulle jag sitta i en utbrytning efter första femmilen. Men benen var inte alls på topp och hela klungan var nervös på dom smala vägarna. Fick se och vara nära några rejäla vurpor vilket givetvis inte är speciellt kul. En kille bredvid mig körde in en en stolpe som satt i vägen för att smalna av den så att bilister ska sänka farten. Det tog givetvis tvärstopp och hans cykel flög på mig och min cykel. Där var det nära, men jag kom undan med ett böjt växelöra och ett litet märke på utsidan av smalbenet. Såg också några singelolyckor där det blev så trångt på vägen att alla inte fick plats.. En kille åkte ner i ett vattenfyllt dike, gick över styret och försvann under vattnet. Halvsekunden senare så gick 5-7 killar i backen på höger sida, jag klarade mig precis undan.

Under dom avslutande varven så kändes det ett tag ganska så hyfsat och jag tänkte försöka vara med om det skulle attackeras, men så fort jag kom fram mot främre delen av klungan började det bli jobbigt och jag var inte tillräckligt aktiv för att behålla min placering i klungan så jag åkte neråt i fältet igen. Det ska också sägas att Motala AIF och Team People 4 You Unaas Cycling powered by Bliz (Jo, dom heter allt det där...) kontrollerade fältet och utbrytarna bra. Med två varv kvar så blev sista utbrytarna från morgongruppen inhämtade. Mot slutet av sista varvet höll jag en hyfsad position. Ganska långt ner, men långt från att vara sist ändå. Innan upploppet så kände jag att jag nog var för långt ner för att kunna nå poängplats men även under dom sista 400 metrarna så vurpades det. Två gånger till och med. Jag höll hela tiden blicken framåt och fann luckorna och tog mig fram bra mellan cyklister, cyklar och rullade i mål som 18:e. Min näst bästa placering i en sverigecupdeltävling faktiskt. Bästa var min 12:e plats från säsongsavslutningen förra året då jag var med i utbrytargruppen som höll undan.

Det var som sagt en hel del vurpor, jag uppfattade minst sju stycken under loppets gång. Vägarna är smala, många är riktigt laddade för premiärloppet samtidigt som klungvanan inte satt sig hos så många och ett antal cyklister kommer in en ny säsong med elitambitioner utan elitkapacitet. Värst såg det ut för Joakim Åleheim som var sist att vurpa på upploppet. När jag rullat ur benen i nästan 20 minuter så låg han fortfarande kvar och dom skulle precis lyfta honom på båren för ambulansfärd mot sjukhuset. Hörde att han fått en rejäl hjärnskakning och kanske en fraktur på ena skuldran.

Vann gjorde Motala AIF:s Jesper Dahlström efter spurtuppdrag av Johan Landström. Falköpings Marcus Fåglum-Pettersson blev tvåa vilket gjorde att Bianchi Oltre tog en dubbelseger idag. Trea blev cykelbudet Patrik Stenberg, Ryska Posten.

Topp 20 såg ut så här:
1 76 Elit Dahlström Jesper Motala AIF CK 02:52:40
2 51 Elit Fåglum-Karlsson Marcus Falköpings CK
3 84 Elit Stenberg Patrik Ryska Posten SK
4 62 Elit Bertilsson Christian FTC Höllviken Cykelklubb
5 97 Elit Gustavsson Niklas Team UK Youth
6 46 Elit Scheffer Matti CK Valhall
7 101 Elit Mathes Jordan Upsala CK
8 27 Elit Johansson Marcus CK Hymer
9 91 Elit Lindgren Johan Södertälje CK
10 73 Elit Darvell Magnus Föreningen Team Kalas Merida
11 92 Elit Linder Marcus Södertälje CK
12 44 Elit Rem Thomas CK Valhall
13 94 Elit Stridsberg Tobias Södertälje CK
14 106 Elit Persson Petter Åstorps CK
15 21 Elit Eriksson Mattias CK C4
16 43 Elit Johansson Jesper CK Valhall
17 33 Elit Mikiver Rasmus CK Hymer
18 54 Elit Öijer Henrik Falu CK
19 31 Elit Nystrand Johan CK Hymer
20 25 Elit Brengdahl Daniel CK Hymer

Kompletta resultatlistor hittar ni här: Resultat Östgötaloppet 2013

8 kommentarer:

 1. Grattis, bra kört och bra racerapport!

  SvaraRadera
 2. Siktade du på topp 20? I vilket fall som helst, bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om allt skulle gå precis så bra som det skulle kunna gå för min del så trodde jag att topp 22 var möjligt. Alltså poängplats.

   Radera
 3. Grattis! Bra jobbat

  Hej,

  Jag ska själv åka vätternrundan för första gången till sommaren och märkte hur dyrt det blev med alla extra kostnader (utöver den väldigt dyra cykeln), men har precis hittat ett web-företag som säljer cykelhjälmar, cykelkläder och cykeltillbehör till helt galet bra priser. Köpte "världens lättaste hjälm" för 50% rabatt samt multitools (kommer verkligen behövas under 30mil!) för 99:-

  Gå in på aktivators.com och bli medlem, det läggs tydligen upp nya kampanjer hela tiden. Dock så tar det typ 2 veckor att få grejerna, så man får vara ute lite i tid.

  Ett tips jag hade behövt innan det mesta redan var inhandlat! Lycka till i framtiden!

  Vi ses i cykelspåren!

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Bilder från helgens Cykeltävlingspremiär Östgötaloppet.. Seniorbilderna kommer senare!

  http://www.baatphoto.com/category/cycling/

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Bilder från helgens Cykeltävlingspremiär Östgötaloppet.. Seniorbilderna kommer senare!

  http://www.baatphoto.com/category/cycling/

  SvaraRadera