2013-04-08

SCF söker sportchef på 100%

Är du rätt person för detta mycket intressanta jobb? Jag brukar inte publicera så många pressmeddelanden, men jag hoppas att SCF hittar rätt så jag hjälper gärna till med lite spridning:

"Svenska Cykelförbundet söker Sportchef, 100%
2013-04-08 13:38
Vi genomgår en organisationsförändring som blir föremål för utvärdering till hösten. Vi söker därför en sportchef som har möjlighet att tillträda omgående för en visstidsanställning till och med 31 oktober med möjlighet till förlängning. Placeringsort är Stockholm.

Sportchefen ansvarar för planering, genomförande och utveckling av landslags- och elitverksamheten inom ramen för elitkommitténs verksamhetsplan och budget. Detta omfattar landslagsverksamheten inom landsväg, mtb, bmx, cykelcross, bana och para-cycling avseende junior, dam, U23, elit och i följande områden.

 • Landslagsuttagningar
 • Ledarstab
 • SOK
 • RF/RIG/NIU
 • Antidoping
 • Information
 • Närvaro vid mästerskap och cuper
 • Materialansvar
 • Planering och uppföljning
 • Administration

Ett speciellt eget ansvar för Damer LVG ligger i tjänsten. Till hjälp i de olika grenarna finns HPC (High Performance Coach) med varierande storlek av uppdrag samt en sportsekreterare som stödresurs.
Vi vill ha en Sportchef med bred erfarenhet från cykelsporten och som har förmågan och helst erfarenhet att bygga framgångsrika lag med cyklister och ledare. Du har lätt för att samarbeta och uttrycker dig väl i tal och skrift, är utåtriktad och har god social kompetens samt har en god förståelse för sponsorvård. Meriterande är erfarenhet av internationella kontakter inom cykel.
Vi tror även att du har en bred erfarenhet av idrott och idrottens organisation. God kunskap i Officepaketet är ett krav samt viss erfarenhet av bokföring. Du ska behärska engelska i skrift och tal, kunskaper i franska är meriterande. För att kunna utföra arbetsuppgifterna, krävs körkort och tillgång till egen bil.
Tjänsten skall tillsättas omgående och är tidsbegränsad till 31 oktober 2013.
Ansökan med meritförteckning och löneanspråk skickas till Svenska Cykelförbundet, Idrottens hus 11473 Stockholm eller via e-post till Generalsekreterare Anders Karlsson, anderskarlsson@scf.se senast 20130419. Utvärdering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Frågor besvaras av Generalsekreteraren. Mer information om förbundet finns att läsa på www.scf.se"

2 kommentarer:

 1. Fin kravspec. De som är aktuella torde kunna räknas på ena handens fingrar... Varför ens "annonsera"?

  SvaraRadera
 2. Är inte uppräknad kravspec 3 eller fyra heltidstjänster?

  SvaraRadera