2013-04-26

Isabelle Söderberg kraschade igår

Isabelle Söderberg

Under gårdagens 105 kilometer långa etapp av Gracia Orlová blev det en klungvurpa med bland andra Hanna Nilsson och Isabelle Söderberg inblandade. Hanna skadade ledband i handen, men för Isabelle slutade det betydligt värre.

"– Jag har inte pratat med Isabelle själv men det ser väldigt allvarligt ut. Hon har slagit ut ett par tänder och fått ett par frakturer på käken, en skuldra, ena armen samt en ryggkota. Hon skall nu på operation som väntas pågå i 5-6 timmar, sade Martin Alriksson, ledare för Isabelles team Cramo Go:Green, sent i går kväll."
Källa: Borås Tidning http://www.bt.se/sport/os-stjarna-i-otack-krasch(3749340).gm

"– Hon har slagit ut rätt många tänder, läppen är uppsliten och käken var trasig, ett skulderblad och något i andra armen. Sedan har de hittat en skada på en kota i ryggen också, säger Cramo Go:Greens team manager Martin Alriksson som befinner sig hemma i Sverige.
Vad hände?
– Det var två kilometer kvar och det var kamp om platserna för att ta sig fram. Hanna Nilsson var också med i samma vurpa. Sedan vad jag förstår hade det varit ett stort hål i vägen som Isabelle hade kört rakt i. I och med att det var en stor klunga så blev det en rätt stor krasch."

Källa: Expressen http://www.expressen.se/sport/soderberg-i-otack-krasch---opereras-i-natt/
Och http://www.expressen.se/sport/efter-otacka-kraschen-det-var-sa-hemskt/

Isabelle som körde OS i London 2012 och har siktet inställt på OS i Rio 2016 har haft mycket stolpe ut denna säsong och detta blev verkligen inget undantag. Hoppas att du tillfrisknar snabbt, Isabelle!

Bästa svenska på etappen blev Madelene Olsson, Cramo Go:Green på en 24:e plats.

1 kommentar:

  1. Tråkigt!

    Hoppas hon klarar sig ordentligt
    /anställd på CRAMO.

    SvaraRadera