Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-05-23

12:a på Lida Loop! (race-rapport, bilder och resultat!)

Hej och god morgon på dig! 

Nu sitter jag här och är sådär skönt långlopps-mosig. Igår var det Lida Loop, Långloppscupens andra deltävling, som stod på menyn. 65 intensiva kilometer. Planen för dagen var att gå ut hårt och hänga med så långt fram som möjligt så länge som möjligt. På Billingeracet så såg jag täten försvinna direkt i startbacken och hade en mer passiv taktik inledningsvis. Igår skulle jag ändra på det och köra mer offensivt. Så full gas från start, sedan hamna i någon bra grupp och försöka återhämta mig på andra loopen som var mest lättåkt och så skulle jag ha krafter kvar till en stark avslutning på den tekniska tredje loopen. 

Det visade sig att benen fungerade bra och jag kunde gå med riktigt bra. Om det inte var för att Johan Norén lite hastigt bestämde sig för att bli trädkramare efter 16 kilometer så hade det kunnat bli en längre stund i täten. Jag satt kanske 8-9 i tätgruppen när Johan fick något problem och körde in i ett träd. Erik Åkesson och jag tog oss förbi på varsin sida om Johan. Erik körde ikapp men det orkade inte jag... När Johan strax därefter flög förbi Johannes Sikström och mig så bestämde jag mig för att chansa och gå med honom. Johan blev ju trea i spurten på Billingeracet så det är en bra kille att cykla med. Om man orkar. Den jakten gav mig och Johannes ett KOM på Lida Loop, det kändes fint såhär i efterhand. Vi kom tillbaka till täten men efter en hård inbromsning i tätgruppen så orkade jag inte med att spurta ikapp igen när fältet drogs ut. Det hade gått lite för hårt innan... 

18 kilometer i täten blev det. Jag väntade in Johannes och vi fick sällskap av John Midelf och Andreas Ringvall. Första loopen var ca: 25 km och loop två och tre var väl runt 20 km vardera. Vi fyra hängde ihop en bit ut på andra loopen. Som skulle vara min återhämtnings-loop. Jag hade gått på tok-rött rätt länge så jag visste att jag skulle behöva mycket återhämtning för att kunna avsluta bra. Johannes verkade dock ha kommit igång lite, för på stigarna så fick en lucka någon kilometer ut på andra loopen. Shit så drygt, tänkte jag. Men valde att inte försöka gå ikapp själv eftersom vi tre skulle kunna hämta in honom på dom mer lättåkta partierna. Tyvärr så närmade sig en stor grupp också oss vilket inte var bra med tanke på känslan i kroppen. Gruppen kom ifatt och Joel Karlsson blåste förbi i full fart. Men ååååh, tänkte jag. För jag förstod att Joel och Johannes kunde köra på bra framför oss. Så när vi kom ut på en snabb grusväg som gick utför så tryckte jag till rejält från vår grupp, fick en lucka och lyckades sedan täta avståndet till Joel och Johannes. Återhämtningen på andra loopen blev till full gas fortsatt. Vi kom också ifatt belgaren Kevin van Hoovels som också bidrog till hög fart i gruppen. 

Så min andra loop där jag skulle återhämta mig blev till lagtempo och full fart, åtminstone så kände jag det så. Fördelen var att luckan bakåt hade växt ganska snabbt och vi kunde inte se några cyklister bakom oss. Ut på tredje loopen var vi 9-12 i vår grupp. 

I början av tredje loopen så kör man ett stigparti som kallas Diagonalen, ett klurigt parti med ett stort lerhål. Där trodde jag mig veta hur man skulle ta sig igenom det på bästa vis men istället så borrade jag ner framhjulet i leran så det tog tvärstopp. Fick lov att hoppa av, fick kramp i bägge vaderna och försökte med kramp att springa iväg efter dom bortflyende tre kamraterna. Så jag blev ensam nästan direkt. Med krampande vader och två loopar på rött i bagaget. Det här skulle bli en kamp. Cykeln går dock som en dröm på dom tekniska stigarna. Jag är trött och får kramp om jag gör något intensivt eller ryckiga rörelser. Så det är smidigt och försiktigt, men fort som gäller. Tekniskt så kör jag väldigt bra men det saknas nog lite fart. Eftersom jag känner mig rätt trasig så är det ingen idé att vänta in någon cyklist, dessutom är det så mycket stig på denna loop att en rulle knappast skulle hjälpa ändå. Så med näbbar och klor sliter jag mig igenom sista loopen. Ingen kommer ifatt mig och jag slutar tolva i loppet och elva i elitklassen (belgaren kör H30)! 

Jag är supernöjd med detta, det gick ju hur bra som helst och det gav en fin boost inför fortsättningen av säsongen! 

Nu ser min Lida Loop-rad ut såhär (vet någon hur det gick 2006?): 
2022: 12
2021: inställt
2020: inställt
2019: 22
2018: 72
2017: - 
2016: 80
2015: 11
2014: -
2013: -
2012: - 
2011: - 
2010: -
2009: 9
2008: 13
2007: 16
2006: ?
2005: 13

Vill ni se alla resultat så hittar ni resultat från Lida Loop här. 

Lite bilder ska ni få också. Det finns många bilder på Happyride, Cykelkanalen och MTBfoto
Hojen redo, med nummer två. Joel Karlsson fick den eftertraktade ettan. 

Axel bossade sig runt förstaloopen i sin premiär i P13-14. Därefter agerade han och syster Freja langare. Freja levererade två flaskor perfekt i näven åt mig, supertack! Linda fick tyvärr problem med sin ventil vilket gjorde att hon tappade luften i bakdäcket och klev av efter en loop. 


John och jag visar tänderna på första loopen. Foto: Cykelkanalen.


Är du också en sådan där som jag? Som tar sin egna väg och inte tycker om att göra som alla andra? Ibland kan också vara bra att följa efter och göra som andra. Men genom leran skulle jag ta ett eget spår, fastnade och fick springa lite bakom belgaren Kevin innan han, Johannes och Joel försvann snabbt... Foto: Cykelkanalen.

Starten och efter mål, foto: Cykelkanalen. 

Oscar Ekstam, som är speaker och alltiallo på Långloppscupen, intervjuade mig efter målgång. Jag gjorde en Reel av den intervjun som du kan se/höra här: 
Målbacken, fotad av MTBfoto.

Även Torsten hann fånga mitt lidande på Lida. 
Även Linda fångade mig på ett gäng bilder. 


Ja, det var festen det. Idag är det långlopps-bakis och jobb som gäller. Kika gärna in här imorgon också, det kommer nog mer text och bilder då. Tills dess får du ha det så bra, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar