Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-05-29

Tre backar och bra flow!


Hej och god morgon på dig! 

Igår körde Linda hem ett till silver på MTB-O. När hon rullade till start så rullade jag iväg på egen cykling. Med sikte på några backar och sedan cykling hem. 

Eftersom vi var i Insjön så startade jag med backen upp till Sätergläntan. Gick stumt tidigt och fick slå av halvvägs upp innan jag kunde öka lite på slutet igen. Sätergläntan bjuder på 1,54 kilometer och 79 höjdmeter vilket gav 4.5% snittlutning. STRAVA-segmentet börjar dock med en platt del vilket drar ner snittet något. Asfalt nästan hela vägen men avslutas på grus. 3:37 tog jag mig upp på och KOM är på 3:23, en tredjeplats räckte det till. 409 watt i snitt.

Efter det hårda uppvaknandet så rullade jag vidare mot dagens höjdpunkt. Granberget bjuder på 4,69 kilometer, 223 höjdmeter och 4,7% i snitt med ett platt parti med asfalt precis i början. Därefter blir det grus och brantaste delarna kommer på slutet. 353 watt i snitt räckte till nytt KOM på strava med EN sekund. Enligt min egna klocka så hade jag precis missat KOM-tiden så det var skönt att se att det räckte. Bild 2 i detta inlägg är från toppen på backen. 

På väg till Granberget så spanade jag in en tredje backe också och valet föll på Björkberget i Siljansnäs. Segmentet heter Col d'buffilsanna och det bjöd på 2,42 km asfalt med 141 höjdmeter vilket ger en snittlutning på 5.8%. Ett platt parti en liten bit in i segmentet och tuffast var backen på slutet. Här var jag trött i benen och hade världens motvind, så peppen var inte riktigt på topp. Blev lite hindrad av en bil också och tog mig upp lite myshårt sådär. Den backen kan ni lägga in på era landsvägsrundor, fin backe och det finns en kaffestuga och ett Naturrum med utkikstorn på toppen. Bild 5 och 6 är därifrån. 

Efter tre eller två och en halv backintervall så styrde jag hemåt mot Falun. Hade bra flyt i åkningen och medvind i princip hela vägen. Det blev nästan 3½ timme och 214 watt i snitt. Bra dag i sadeln helt enkelt! 

 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar