Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-05-11

Vi vann! (+pizza och videos)

Hej och god morgon på dig!

Ja, igår var det den sista ordinarie deltävlingen i Zwift Racing League. Där lyckades vi efter en riktigt bra laginsats bli tvåa i deltävlingen samtidigt som största konkurrenten blev fyra. Detta betydde att vi vann vår division med en poäng! Nöjda och glada i Discord-kanalen efteråt må ni tro. 

Personligen så fick jag slita rätt hårt. Jag visste att det skulle bli tufft i backen och jag fick också ge mig mot dom allra snabbaste cyklisterna. I backen så hade jag 9 minuter på 385 watt och då kan man ha i beaktande att mitt personbästa på 20 minuter är 387 watt. Så jag körde på nivå med mitt personbästa tills jag helt enkelt inte orkade längre. Backen tog mig drygt 17 minuter och trots att jag gav upp med ganska mycket kvar till toppen så blev snittet 355 watt. 

Vi blev tre svenskar i en grupp som passerade krönet tillsammans. Utför så tappade jag och en till rullen på övriga. Klantigt värre egentligen... När vi kom ner så var vi en trio och vi kom ifatt två till. Det var ett spurtpris med också och eftersom poäng delades ut både till först över linjen och snabbast tid på segmenten så drog vi tre svenskar en gemensam spurt där. Jag lyckades få snabbast tid och vi blev 1-2-4 på bästa tider. Så även om vi blev avhängda så fick vi ihop värdefulla poäng. I backen innan spurten och sedan i spurten så blev vi av med två konkurrenter så vi kunde korsa mållinjen som 16, 17 och 18. Jag blev 18:e och samtliga sex svenskar var topp 18. 

Vi tog lika många poäng som Restart-Up Nation som vann deltävlingen, men jag gissar att dom fick segern då de också var först över mållinjen. Det hade varit surt om vi inte vunnit serien på grund av det, men nu blev som sagt värsta konkurrenterna i ABUS - Le Col esports "bara" fyra igår så vi vann totalen med en ynka poäng. Så himla gött!  

Zwift och WTRL har inte antytt någonstans att man kommer kunna ta sig till Premier Division från denna säsong så vi får väl se vad segern ger, mer än en vinnarhjälm i spelet. Nu väntar någon form av semifinal och final för att avrunda säsongen men det ska vara mer som testevent och en möjlighet att mäta sina krafter utan att man vinner något pris för det. 

Gårdagens resultat:

Totalställningen: 

Om ni vill se mitt lopp och hur det gick så kan ni kika på min livestream från igår: 


Lyxade till det med pizza från Tondo på lunchen igår. Tondo har funnits ett tag i Falun och nu har dom också öppnat i Borlänge Padelcenter, på samma industriområde som jag har mitt kontor. Det lär bli fler besök där!
 
 
Måste bara rekommendera Stefan Eks videos. Jag gillar hur han gör det och hur han håller igång med uppdateringarna. Senast en racereport från Billingeracet där han också nämner mig. 
In och kika på hans senaste vlog här: https://www.youtube.com/watch?v=4DPgcwYjU7s 

Jag vill själv börja med vloggar och videos igen på YouTube. Mer än mina Zwift-race alltså. Ibland känner jag bara att det är en hög tröskel att börja om igen, för det känns som om jag måste göra det jättebra och berätta om allt som hänt. Men så tänker jag om och inser att man kan bara börja någonstans och ta det ifrån där. På jobbet spelar vi varje vecka in "Veckans video" där jag är "programledare" och berättar lite om vad som händer i vår verksamhet. Ofta tillsammans med en eller några till. Så jag tänker att jag kan ju börja så. Rigga en kamera (min telefon) och bara prata lite om vad som händer. Så har vi en start. Vad tror ni om det? 


Idag blir det cykling till- och från jobbet. Ska bli superskönt, även om jag givetvis är trött nu efter en natt med kvällsrace på Zwift och koffein i blodet. Men det är alltid härligt att ta sig fram med hjälp av en cykel.

Ha det gott, så hörs vi snart igen. Hoj! 
Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar