Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-05-05

Nytt personbästa på Stångtjärns blåa!!!


Hej och god morgon på dig!

Ja, igår blev det ett lite oväntat personbästa på Stångtjärns blåa. Ett segment som jag gick in för under förra året och som närmast var en sekund ifrån. Igår trodde jag att jag skulle vara ett par minuter ifrån personbästat men slog det istället! 

Att jag trodde att jag skulle vara ett par minuter efter berodde på att det kändes rätt risigt på uppvärmningen och jag gick in för att köra ett _ganska_ hårt varv runt Stångtjärns blåa. Alltså ingen maxning utan bara hyfsad gas hela vägen för att inte ta ut mig allt för mycket. Dessutom så har det inte blivit speciellt mycket stigcykling i år.

Efter 10 minuter så var jag ca: 20 sekunder efter mitt personbästa. Men samtidigt som jag körde kontrollerat så tangerade jag mitt personbästa i en lång utförslöpa. Hur mycket fortare skulle jag kunna cykla där? När jag korsade vägen så hade jag 13:15 på min klocka och jag visste att 13 skulle vara runt personbästa. Så jag var bara 15 sekunder efter utan att ha gått för fullt?! Så sista delen gav jag lite mer gas och på dom fyra sista STRAVA-segmenten så tog jag tre personbästan. Det räckte till nytt personbästa på Stångtjärns blåa! Så himla grym känsla när jag ändå körde "kontrollerat" och inte ville få punktering eller ha sönder något. 

Nu har jag dock 1:41 upp till nästa placering på STRAVA. Vilket råkar vara Emil Lindgren. Det är också 3:23 upp till KOM som innehas av Jonas Pettersson så det är väldigt stora avstånd från min sjätteplats.

Men lite mer "all-in" nästa gång och bättre ladd inför satsningen så kan nog ganska mycket tid hyvlas. Igår så tog jag också av mig handskarna och skickade ett sms under färden. Så det finns några enkla sekunder att hämta hem. Jag såg dock att på dom sista 6 minuterna så tappade jag 1 minut mot Jonas Petterssons KOM. Så det behöver gå mycket fortare på slutet. Jag körde dessutom i benvärmare igår och bara en sådan sak måste ju betyda förlust av värdefull tid?!

Väldigt överraskande och kul hur om helst. Det ger också en rejäl trygghetskänsla inför Billingeracet på lördag. Jag var annars osäker på hur bra jag är i skogen då det blivit väldigt lite av den varan. Jag var också osäker på hur formen har varit då jag känt att jag har tappat en del på slutet. Men jag är ungefär lika snabb som jag är när jag har varit som snabbast, så det borde kunna gå ganska bra i helgen. 

Här har ni en liten reel från gårdagen:

Gårdagens runda på STRAVA:

En annan som cyklade igår var Frida. Första cyklingen till/från skolan detta år. Hur glad som helst. Även de äldre barnen cyklade igår så alla mina cykelköp den sista tiden verkar ha gjort nytta. Igår så kanske jag råkade köpa tre till cyklar... 

Idag blir det en vilodag för att ha fräsch känsla i helgen. Siktar på att packa allt jag behöver och göra mig redo för Långloppscup på lördag. Har fortfarande ingen langning så om du kan och vill hjälpa till med det så vore jag oerhört tacksam. 
Imorgon blir det ett väckningspass och sedan så är tanken att jag ska vara klar för tävling, kommer att bli helt sjukt kul att få träffa alla igen och vrida ur trasan runt Skövde.


Om ni tyckte att detta var intressant så kan ni också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Ha det gott så hörs vi snart igen, hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar