Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-05-21

Inför Lida Loop!

Hej och god morgon!

Om ni tror att jag haft en lång och skön sovmorgon så tror ni fel. Uppe strax efter sex på morgonen och har kört Ebbah till Avesta för kaninhoppningstävling. Så jag har landat här hemma igen och ska äta en riktig frukost, köra ett väckningspass, tvätta cykeln och packa mina pinaler. 

Imorgon är det nämligen dags för Lida Loop igen. Minns ni 2019 när vi senast tävlade där? Episka förhållanden:

Även om det regnade igår så ska det vara uppehåll idag och imorgon så vi kommer nog tyvärr inte att få se något liknande imorgon. Jag brukar annars prestera bra i regn och kyla så för den sakens skull får det gärna vara blött och kallt. Det är bara allt före och efter som blir jobbigare samt givetvis för allt runtikring tävlingen. 

Jag har tagit mig runt loppet minst sju gånger men jag tror faktiskt att jag körde även 2005 och 2006 men resultatlistorna fungerar inte för dessa år. Är rätt säker på att jag har åtminstone en till 13:e plats. 
2019: 22
2018: 72
2017: - 
2016: 80
2015: 11
2014: -
2013: -
2012: - 
2011: - 
2010: -
2009: 9
2008: 13
2007: 16

Med denna lista så kan jag väl lite enkelt konstatera att jag var bättre förr. Det är förvisso ingen större hemlighet, 2008 var mitt bästa år i Långloppscupen då jag blev sjua totalt. Jag vill ju tro att jag skulle kunna hamna kring 10:e i totalen igen men då behöver jag rycka upp mig ett par snäpp från Billingeracet för ett par veckor sedan. Grundfarten tycks jag ha men det ska stämma för dagen också. 

Ny chans imorgon.

Banan rivstartar med en kort men brant startbacke, följt av slingriga motionsspår och grusvägar där det går full fart ganska länge innan stigarna börjar sprida ut fältet lite mer och tävlingen sätter sig. Inga klättringar på Lida Loop men många korta och branta backar. Stigarna har också en del tekniska inslag så man får ha tungan rätt i mun. En skillnad från tidigare lopp är att loop 2 och 3 har bytt ordning. Tävlingen är bara 65 kilometer och segrartiden i det regniga loppet 2019 var 2:16:43. Då var det Matthias Wengelin som vann och det var också Matthias som vann premiären i Skövde i år. Imorgon så kör han nog SWE-Cup i Göteborg istället så vi får en annan vinnare av Lida Loop 2022. Kanske är det Johan Norén och Emil Lindgren som slåss om segern denna gång? Dessa herrar var 3:a och 4:a på Billingeracet och duktiga långloppscyklister. 

I damklassen så vann Nellie Larsson Billingeracet, vilket bröt Jennie Stenerhags segersvit på 27 raka långloppssegrar! En minst sagt imponerande bedrift. Kommer Jennie att ta revanch denna gång? Har Amanda Bohlin hittat storformen igen eller är det kanske landsvägsproffset Emilia Fahlin som dammar hem det? 

2018 så filmade jag loppet. Kika gärna för lite inspiration, det är rätt häftigt med den korta startbacken och intensiteten på efterföljande grusvägar/motionsspår. Jag kom på mig själv med att sitta och spänna mig här bakom datorskärmen när jag kollade. 

Om någon vill sponsra mig med en ny kamera för att filma lopp så hör av er så kan vi sy ihop något bra. Kanske en logga eller ett namn i början på varje video? 
  
    
Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

2 kommentarer:

 1. https://www.lidaloop.se/resultat/2005/Resultat-Lida-Loop-2005.html

  13:e plats 2005 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Viktor! Då var jag inte helt ute och cyklade ändå.

   Radera