Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-04-17

Jag turistade och blev trött!


Hej och god morgon!

På bilden ovan var jag fortfarande pigg och nöjd. Körde upp från Bjursås mot Sörskog här och då gick väl allt galant. Lite motvind förstås, men det ger ju starka ben. Det blev en sväng på min 11 år gamla cross igår, glad att jag har kvar den så att jag kan sticka ut för att köra lite landsväg eller någon grusrunda om dom däcken är på. 

Turen gick Sörskog-Ingels-Rättvik-Tällberg-Leksand-Gagnef-Borlänge-Falun. Helt enligt plan och under rundan så hade jag tänkt mig några snabba foto-stopp. Alltså bara stanna till, fota och sedan rulla vidare. Det var turistattraktioner som jag var ute efter och bilderna skulle jag ha till en Instagram reel. Jag snöade in på det där i förrgår och gjorde faktiskt två stycken videoklipp igår. Den första blev jag faktiskt ganska nöjd med. 

Gårdagens reels (ni behöver ha ljud på, det är halva grejen):


Vad tycker ni, är det kul med reels?

Tillbaka till passet. Det kändes bra i början av passet, men det avtog ganska fort. Redan efter knappa tre timmar så var kroppen rätt så slut så sista två timmarna blev slitsamma. Trots att jag hade energi som jag petade i mig. Både puls och watt dalar genom passet och då tyckte jag ändå inte att jag gått ut speciellt hårt. Min Garmin-dator har jag ställt in på att ta varvtid varje timme och watt-siffrorna blev såhär timme för timme: 236-222-214-203-182. Sista timmen så hade jag medvetet slagit av för att ha någonting kvar i kroppen till idag. Men det är ju inte direkt någon negativ split det där inte. 

Nåväl. Träningen blev gjord och jag fick slita lite.

Lite prylar från träningen. Dalahästen är bara där som rekvisita till min reel. 

Skugga betyder sol. Det var ganska molnigt igår men solen kunde tränga igenom molntäcket för det mesta ändå.

Första stoppet: Långbryggan i Rättvik. Sveriges längsta brygga faktiskt med sina 628 meter, långgrunt är det i vattnet också. Väldigt populärt badställe under sommaren, mitt i Rättvik. 

Kanske inget mål för så många turister, men stället lockar många besökare under vinterhalvåret till Leksands IF's hemmamatcher.

MS Gustaf Wasa och Leksandsbron. Jag är en av alla dom som tagit en tur med Gustaf Wasa faktiskt. Det var med jobbet en av dom 145 åren som båten spenderat på Siljan. 

Ville fånga något rött på bild också. Det är ju fint med alla röda stugor, hus och lador längs vägarna. 

Här ser jag ändå lite glad ut, trots att krafterna har börjat tryta något. 

Kanske var det för att jag hade detta kurviga och böljande parti framför mig?

En bro i Gråda, ingen turistattraktion kanske men det är en fin bro om man gillar sådant. Svängd också vilket gör den något speciell. 

En lite mer känd bro är Flottbron i Gagnef. En av få kvarvarande flottbroar i trä. Det går att köra över med bil, men undvik att testa om lastbilen går över. Det gjorde någon under 2015 då bron som klarar fyra ton fick känna på 60 ton och gav då vika. Men nu är den i fint skick igen! 

Avslutade med lite gruvturism på hemma plan. Alltid fint vid Falu gruva och hade jag varit lite snabbare så hade caféet varit öppet också. Det får bli en annan gång helt enkelt. 

Lite mat på trappen satt fint efter en lång dag i sadeln. Har väl gjort massor av köttfärsås och spagetti så det är bara att värma när jag kommer hem trött och sliten.

Här har ni gårdagens runda från Garmin Connect:

Också idag blir det en lång cykeltur, återstår att se vad benen säger om det. Det får ni läsa om imorgon. Idag är det också Paris-Roubaix från klockan 10:00-17:00, så jag tänkte vara hemma lite tidigare idag för att åtminstone hinna se dom viktiga delarna. 

Tack för att du läste mitt inlägg, ha det gott så hörs vi snart igen. Hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar