Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-04-05

Dags för Zwift Racing League 21/22 säsong 3 !

Hej och god morgon på dig! 

Ja, idag drar Zwift Racing League 21/22 säsong 3 igång. Egentligen så var jag ganska trött på hög nivå av Zwift-tävlande efter denna vinter där jag körde både SWE-Cup och Zwift Racing League i premier division. På samma dag. Men vi åkte ur högsta ligan av Zwift Racing League senast så jag kände att jag hade en skyldighet att försöka få upp laget i högsta ligan igen. Så idag börjar den resan. 

Zwift Racing League 21/22 säsong 3 består av totalt 8 deltävlingar där dom två sista är någon form av "finale". Huruvida det är möjligt att ta sig upp från Community league till premier division genom denna säsong verkar dock lite luddigt. Men om vi vinner så får Zwift och WTRL fundera ut något bra längs resans gång. 


Idag är det klassisk tävling på så vis att först över mållinjen vinner. Det är inga spurtpoäng, bergspris eller annat att bry sig om utan bara så snabbt över mållinjen som möjligt. Det är en lagtävling så det är lagets samlade poäng som ger placeringspoäng till laget. 

Banan idag är Road to Ruins. Inleder med lättåkt asfalt, en monsterbrant backe som sedan övergår i en slakmota. Därefter kör man i djungeln, på grus, ett varv. Först utför på grus och sedan uppför på grus. Därefter lättåkt asfalt till målet. Banan är 30.2 kilometer lång och det är backarna och gruset som kommer göra att klungan nog inte blir jättestor mot målet. 


Det diskuteras lite på nätet om man ska byta cykel för grusdelen av banan eller ej. Jag kommer inte att byta cykel utan siktar på att köra landsvägscykel hela vägen. Förhoppningen är att hänga med tätgruppen och då tror jag att ett cykelbyte kan kosta mer än vad det smakar när farten är så hög.

Laget TSZ består idag av:
Jon Werme
Johan Limpan Lindbom
Martin Lindqvist
Mattias Svensson
Anders Olsson
Henrik Öijer

Jag kommer att sända samtliga lopp som jag kör, live, på min YouTube-kanal. Det vill ni självfallet inte missa och idag startar sändningen 19:50. Själva tävlingen som sådan startar sedan klockan 20:00



Jag hade vilodag igår så jag hoppas ha lite fräsch känsla i kroppen idag. Det hela återstår att se och jag hoppas att du är med och tittar i kväll. Ni får självfallet gärna ställa frågor eller skriva något i chatten när jag kör. Jag kommer att se alla meddelanden och brukar svara på allt. Har ni feedback på själva sändningen eller vad jag borde göra bättre så hör bara av er. 

Du får ha det så bra så hörs vi snart igen och ses kanske i kväll då. Hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar