Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-04-15

Nöt-Crème, vädersidor, björnmöte och cykling!


Hej och god morgon på dig!

God morgon får man säga fram till klockan 11. Därefter säger man god middag till klockan 14. Efter klockan 14 är det god eftermiddag som gäller. Eftersom klockan inte har slagit 11 ännu så passar jag på med ett sent god morgon. 

På bordet ligger nu två Nöt-Crème redo för att följa med mig på cykeltur. Solen skiner, fåglarna kvittrar, himlen är blå och temperaturen stiger hastigt. Temperatur.nu är för övrigt hur bra som helst för oss cyklister, var man är i landet (nästan) så kan man ha koll på aktuell temperatur. Extra lyxigt att ha en egen mätning i vårt kvarter. Dan, som har mätstationen i Stennäset, läser kanske till och med detta blogginlägg och det är också han som drar skidspår på sjön under vintrarna osv. 
Hur som helst, ni ser ju temperaturkurvan. Idag blir det till att njuta på cyklingen! 

Snön har tyvärr inte alls försvunnit så snabbt som jag hade hoppats på. Så det är ganska mycket vitt kvar runt om i skogarna och på skuggiga partier. Mycket har hänt senaste veckan, men vi är inte riktigt där än. En annan väderrelaterad sida som är kul att hålla koll på då är SMHI's sida om Snödjup

Så det blir mestadels asfalt idag. Med någon avstickare in i skogen lite här och där, tänker jag mig. För jag vill ändå till skogs på något vis. 

Har ni tips på snöfria områden inom en eller ett par timmars bilfärd från Falun? I sådana fall så kan en utflykt bli aktuell under helgen här. Skogstörsten är stor. 

Har fått rapporterat om att björnarna har vaknat här i trakterna och att dom är hungriga. Därför tar dom lite större risker i sin jakt på mat. På två håll i kommunen har jag hört om folk som sett björn i veckan. Jonatan Steen, som brukar vara jämn med mig på långloppen blev tidningskändis efter att ha sett och filmat björn i Skuggarvet i veckan: https://www.dt.se/2022-04-13/tv-ovantat-besok-i-falun--se-jonatans-mote-med-bjornen-stod-och-mumsade-som-baloo-i-djungelboken
Jag har också sett en björn en gång faktiskt, på cykelträning med Magnus Darvell så gick en björn över riksvägen mellan Bjursås och Grycksbo när vi var på väg hemåt. En häftig upplevelse minst sagt. 


Idag har jag vaknat upp efter en riktigt god natts sömn. Första gången på nästan fyra veckor som min klocka indikerar ett Body Battery på 100%. Senast det skedde var 19:e mars. Inte så bra att ha det så, men jag är glad att jag är återhämtad igen. Hade en totalvilodag igår och sov som sagt väldigt bra i natt. Det har gjort susen det och jag är redo att bli trött och sliten igen! 

Nej, nu blir det utecykling i solskenet. Jag hoppas att ni får en riktigt fin påskhelg och att ni kan njuta lite av vädret om ni har det lika bra som det är här. Ut och njut,så hörs vi snart igen, hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar