Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-04-20

Seger och totalledning!

Hej och god morgon på dig!

Igår tog vi i Team SZ en seger i vår serie och tog därmed också över totalledningen efter tre körda deltävlingar. I deltävlingen, som var ett poänglopp, så blev resultatet enligt nedan:

I totalen då så hade Restart-Up Nation ingen vidare dag igår så dom gick från totalledning till en tredje plats och vi tog istället över ledningen. Nu är det mycket kvar att köra om, men en bra start har vi fått till!

Vi är tre lag som har börjat dra ifrån lite och i sådana här sammanhang är det alltid bättre att jagas än att jaga. 

För egen del så var jag lite osäker på hur det skulle gå med tanke på att jag hade tränat 16 timmar totalt på dom fyra påskdagarna. Det i kombination med att jag sov dåligt natten till igår och att min mage inte alls verkade tycka om livet under gårdagen gjorde att jag kände mig ganska kraftlös när det var dags för start. Jag valde att inte säga något om det till lagkamraterna utan höll en ganska låg profil under dagen och under loppet. 

Det var ett poänglopp där första spurtpriset kom efter 1,1 km och det andra redan efter 4,4 km körda. Så det var kanske en dag då man skulle ha värmt upp? Jag tajmade mina spurter riktigt dåligt. Vilket betydde att jag tog i jättemycket och fick ut väldigt lite. Surt, frustrerande och inte alls någon bra känsla. Till nästa spurtpris efter 17,1 km så drog jag en långspurt eftersom jag kommit efter på dom två första. Det gick bättre även om jag inte orkade hela vägen och jag blev femma där.

Vi skulle uppför en lång backe på grus också och där hann jag grilla mig själv ett par gånger om. Hamnade i en andragrupp innan krönet, lyckades gå med täten igen efter en chansning över ett krön. Tappade igen precis innan bergspriset, fick en aero-hjälm och lyckades med nöd och näppe komma ifatt täten. Vilket betydde mycket för slutresultatet. Vi fick nämligen med tre gubbar i elvamannaklungan som blev tätklungan mot målet. Ett spurtpris på slutet efter 32,3 km och sedan målgång så tätt mellan spurterna där. Till spurtpriset så var en kille loss, vi hann komma väldigt nära innan jag tänkte att om ingen annan vill ha det så kan jag ta det och drog igång. Precis samtidigt så drog en annan igång sin spurt så jag kunde åka i hans slipstream hela vägen, Martin passerade oss och jag blev fyra på det spurtpruset. Utan att använda min aero-hjälm! Så den hade jag till målspurten. En kille stack efter spurtpriset och honom såg vi inte mer sen. Jag drog igång även denna spurt då vi väntade jättelänge och jag är väl otålig. Passerades av två men knep en fjärdeplats i laget ändå. Tre Team SZ topp 7! 

En bild från tidigt i loppet och så resultatet i målspurten. Dock var det ju poänglopp så alla spurtpriser och bergspriset skulle räknas ihop till en totalsumma. 
 

Min livestream inte fungera först. Jag försökte med alla möjliga medel och en omstart av datorn med bara minuter kvar till start. Fick igång allt med knappa tre minuter kvar till start och den där långa uppvärmningen jag tänkt mig fick bli som det brukar bli istället. Ni kan se mitt lopp nedan, dock har jag lyckats trolla med video-inställningarna så ni slapp se mig, chatten och så vidare denna gång. Eller ja, man kan ju se delar av mig nere i vänstra hörnet. Jag får fixa det till nästa gång.
 

Det var kul att det gick så bra för oss och en det blev en nödvändig moralhöjare. Nu ska vi se till att vinna denna serie också. Tack till alla som hejar på, som ställer upp och kör med oss och gör så att det går så bra som det gör. 


Om ni tyckte att detta var intressant så kan ni också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer 
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Ha det gott nu så hörs vi snart igen, hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar