Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-08-29

En bättre känsla, heldag i Smedjebacken och vilken återkomst efter efter crash av Jay Vine!

Hej och god morgon på dig! 

Igår så körde jag ännu ett i raden av Zwift-race. Det såg ut att kunna bli en sömnig historia men när en av motståndarna chattade om att det var en för stor grupp så bestämde jag mig för att göra något åt saken. Även jag trivs ju bättre i hårdare lopp och med mindre grupper. Så vi gav väl gas helt enkelt och skalade ner sällskapet från ca: 25 man ner till 5. Kul att Mike Jonsson kunde gå med, stark som en oxe, så vi blev två svenskar i tätgruppen. Från det att vi gick loss så blev det en hyfsad intensitet och vi fick aldrig någon stor lucka så det gick inte riktigt att slappna av. 

Jag lyckades bli tvåa och fick spurttröjan vilket får anses som ett fall framåt. 


Annars så spenderades dagen (8:40-17:30 plus 2 h i bil) mest i Smedjebackens ishall där Filip spelade cup.  Efter bara ett ispass kastades han in i hetluften och gjorde det bra. Idag är han dock trasig, stackarn.. Det var också kul att se samtliga lags låga energinivåer i sista matcherna, sjukt stor skillnad i tempo från dom inledande matcherna. Falun mötte två lag två gånger och vann och förlorade mot bägge lagen. Falun blev ändå tvåa av tre lag och fick därmed spela en final som spelades genom straffläggning. Där gick Falun segrande ur det hela och vann alltså cupen. 

Filip fick ju nya skridskor i förrgår, så idag har han lite skavsår. Kan också bero på strumporna men vi ska värma skridskorna i ugnen idag så får vi se om dom sitter helt perfekt efter det. Hur gör man ens det utan att smälta all plast..? Nåväl, det ska ju gå. 

Frida hittade en jämnårig ny kompis där så hon hade kul och lekte väl sig mer eller mindre genom dagen. 

Man måste ändå älska stolarna på läktaren.


Såg ni vueltan igår? Jag skrev ju igår morse att jag anmält mig till Zwift Academy. Den som vann Zwift Academy (Jay Vine) blev ju proffs i Alpecin-Fenix (det är priset i Zwift Academy). I helgen fick han ett nytt tvåårskontrakt vilket ju visar att han hör hemma i proffsvärlden, sjukt kul att gå från Zwift till att bli riktigt proffs sådär. Igår så tog han dessutom sin första pallplats i en grand tour. Det trodde han nog inte för ett år sedan... Väldigt imponerande. Men, att gå från amatör till proffs är inte bara enkelt. Igår så kissade han cyklandes under tävling för första gången så han har lite saker som han är ny på. 

Han råkade också ut för en rejäl vurpa när han var nere vid bilen för att hämta något. Då råkade han nämligen vingla in i bilen sida i 60-70 km/h och fick en rejäl flygtur. Vacchi (och vi andra) var säkra på att vueltan var slut där när han satt blödande på asfalten med sjukvårdare runt sig. 
Men sen 25 km senare så var han ikapp gruppen igen och lyckades alltså gasa om folk i backen nog för att bli trea på etappen. Helt sjukt starkt!
Vill ni se vurpan så skedde den med 35 km kvar. Finns på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=HWX31ipVAeI


Avrundar med att tipsa om nya tröjor från Siroko, dessa priser gäller via min Affiliate-länk: https://srko.co/henrikoijer

 
   
  
Idag ska jag städa och fixa lite här hemma. Klippa gräset, kan det bli sista gången i år kanske? Har ett litet behov av att träna utomhus också och eftersom vädret är strålande så ska jag nog se till att få en stund i skogen. Ska då kunna testa min nya sadel för första gången också. Jag har ju bara tränat inne hela veckan då det är barnvecka. 
Nästa söndag 10-13 så är det gårdsloppis här i Stennäset också, så jag ska se om jag har lite fler saker att sälja då. Vi hade ju loppis här förra året och är givetvis med i år igen. Blir kul! Det kommer att finnas lite cykelrelaterat också, var så säkra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar