Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-08-19

Dags för Cykelvasan


 Hej och god morgon från ett regnigt Mora!

Har inga aktuella bilder så ni får hålla till godo med denna arkivbild. Alternativet hade varit en regnig parkeringsplats bakom ett hotell i Mora. Ni kan ju visualisera det en stund. 

Har lyxat till det med en semesterdag idag då Cykelvasan ska köras klockan 17. Så vi har vaknat upp här, ätit en hotellfrukost och tagit en kort promenad för att kolla avslutningen på banan och handla lite gott på ICA.

Jag tycker att jag har förberett mig så gott jag kunnat efter mina förutsättningar och ambitioner. Kanske en något intensiv dag igår men jag kompenserar det nu genom att ligga i en säng med benen högt. Det kändes bra på tömningspasset i måndags, väckningspasset igår såg också bra ut så kroppen är nog redo. Cykeln är redo och jag tror nog att alla som startar idag är jättetaggade, äntligen får vi tävla långlopp igen!

Det regnar nu men ska sluta under dagen. Vi kan till och med få någon solglimt under loppet. Det har regnat väldigt mycket i ett par dagar så det blir nog blött och skitigt oavsett. Det blåser en del också och det kommer bjudas på medvind, något jag tycker är bra för då blir inte tävlingen så passiv som den lätt blir i motvind.

Starten är inte på vanliga platsen utan vid idrottsplatsen några hundra meter bort. Det är också en liten omdragning av banan innan Mångsbodarna och så är sista kilometern annorlunda. Men runt 93 av 94 kilometer kommer vi att känna igen oss på. Om jag har räknat rätt så blir detta min elfte Cykelvasa.

Svårt att sia om placeringar och vem som vinner, senast det tävlades här så var det ett passivt lopp och typ 35 åkare kom in mot mål samtidigt. Klungorna brukar vara stora så det är små marginaler om placeringarna. Själv så har jag aldrig varit med täten in till Mora och har inte ansträngt mig nämnvärt om placeringarna i gruppen bakom. Min förhoppning är att blötan och medvinden ger en lite mer offensiv tävling med mindre grupper. Att det är blött och kallt är ju något som passar mig bra också.

Ni följer loppet på www.vasaloppet.tv med sändningsstart 16:00, damerna startar 16:15 och vi herrar startar 17:00. Jag kommer åka med GPS så ni kanske får se mig på någon karta, annars har jag nummer 168 om ni vill hålla utkik bakom skärmarna.

Nu kör vi Cykelvasan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar