Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-11-19

Riktigt bra ben på Zwift Grand Prix och så har jag köpt en massa prylar!

Hej och god morgon!

Dagen efter Zwift Grand Prix och vilket race jag fick till. Visst, det räckte inte till poäng denna gång men det var inte långt borta och jag gjorde verkligen ett bra försök. Hade nog mina bästa ben sedan Coviden och hade ett fint race till dess att det var över. Självförtroendet växte med ca: 27% efteråt. Det i sig är värt mycket för kommande race. Nästa race är faktiskt idag... Nu har jag en period med stora race från torsdag till och med tisdag. Så varje dag är det bara att ladda om benen för ett nytt försök. 

Tävlingen igår hade så hög klass så inför start var jag faktiskt orolig över hur länge jag ens skulle hänga med. Men även om det gick hårt så kunde jag återhämta mig mellan fartökningarna och kunde faktiskt vara med och tävla lite också. Jag hade ett jobbigt uppdrag i att försöka täcka attacker och om chans fanns så skulle jag gå på ett av dom tidiga spurtpriserna. Det första spurtpriset var redan efter 1,1 km och där kände jag att det inte var läge. 

Det andra spurtpriset kom redan efter 4,4 km. Eftersom jag hade som uppdrag att försöka gå för dom första spurtpriserna och jag hade fått spöke som power up så gick jag för en lång attack. Spöket gör att man blir osynlig några sekunder så jag aktiverade spöket, attackerade och hoppades sedan på det bästa. 

Tänk att jag ens kan vara med och ha kraft nog att göra dessa försök, hur skön känsla som helst.

Det räckte inte denna gång utan jag blev inhämtad av klungan. Dock så tog Martin Lindqvist över med en riktig långspurt som räckte till lagets två poäng genom en seger på det spurtpriset. Tyvärr så blev det inte fler poäng åt laget, vilket gjorde att vi slutade nia av tolv lag. Inte vad vi hoppats på men det är små marginaler som gör stor skillnad i ett sådant här lopp. 

Efter en liten backe så blev det en del attacker på platten. Jag drog upp farten åt klungan en gång för att stänga ett försök och här ovan har jag precis lyckats gå med i ett försök som skapades. Tyvärr så stängdes det ner snabbt, men ni som kan er e-sport vet att det inte är några duvungar jag var loss med. Helt rätt att gå med där. 

Så med tre rejäla fartökningar under första halvan av loppet med fortsatt bra känsla så gjorde jag dagens stora försök på det tredje spurtpriset efter 17,2 km. Farten i klungan slog av så jag gick för en långattack med 1,1 km kvar till spurtpriset! 

Tyvärr var det kanske lite för mycket för tidigt och för långt till portalen då jag inte orkade hela vägen. Men, det var ett bra försök och det gav lite TV-tid på Zwifts sändning som kommenterade "Their extremely aggressive rider so far, Öijer". Ett bra betyg och det är dit jag vill. 
Om ni vill se och höra hur det gick till så har jag en Instagram Reel här: https://www.instagram.com/reel/ClHdJyRD_yB/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Om ni klickar här kan ni se attacken på YouTube "framspolat" till rätt ställe i Zwifts sändning: https://youtu.be/zul7BBLKu9c?t=2197

Det spurtpriset var precis innan dagens långa backe så för mig var det tack och god natt. Det var några fler av oss som fick vika ner oss där. Jag fick sällskap med lagkamrat Daniel Guld mot målet. Nästa chans till poäng var på toppen av backen, vid ett spurtpris och vid målet. Inför start så trodde jag inte att jag skulle ha en chans att gå med i backen men med gårdagens nyvunna självförtroende så började jag tänka att kanske, kanske hade det gått om jag kört smart dit. Daniel och jag skojade till det med en duell på slutet, kul att tävla med kompisar som vill ha kul. 

Riktigt kul att få vara med och köra med Movistar i Zwift Racing League. Två lopp kvar nu och vi är 7:a i totalen. 

Innan det var finracing med Zwifts finest så var det innebandy för Frida och lite helghandling för mig. Vardagspyssel helt enkelt och eftermiddagen/kvällen gick i ett rasande tempo.

  
Måste bara berätta en annan riktigt rolig grej också. Eller kul för mig åtminstone. Jag har ganska länge känt att jag saknar att ha en kamera igen. Visst, mobiler är bra men jag som gillar foto har saknat en kamera. Något som växt fram allt mer under hösten. Ett tag hade jag en jättedyr systemkamera som jag sålde. Sålde av min kompaktkamera också då den inte var modern eller riktigt uppfyllde mina önskemål. Förra vintern fick jag låna Sonys ZV-1 och den har jag varit sugen på samtidigt som jag funderat på om det kanske skulle vara värt att spara ihop till en systemkamera. En drönare har ju också varit en dröm att någon gång kunna äga, liksom en actionkamera. Ja, ni vet hur det kan vara. Man villhöver en massa saker. 

Så plötsligt på Marketplace, en sökning på Sony ZV-1 och fram kom en ny annons med ett riktigt bra pris. Dessutom en som bodde i Dalarna. Jag som är... ekonomiskt förståndig... gillar ett fynd och även om det givetvis är mycket pengar så köpte jag detta paket med grejer plus lite tillbehör för samma pris som andra säljer bara kameran för. Om jag villhöver något och det dessutom är till fynd-pris så är jag inte svårövertalad. Att han jobbade 2 km från mitt jobb och kom förbi mig på lunchen med grejerna gjorde det till en smidig och snabb affär. 

En GoPro Hero 5 med två batterier och diverse fästen bland annat en oanvänd sugpropp. Ett Joby stativ, en Zhiyun Crane M2 gimbal, En Røde mic, En DJI Mavic Mini drönare och Sonys ZV-1 vloggkamera med extra batteri och 128GB + 64 GB minneskort. 

Lite av ett vloggarens starter pack. 

Jag har bara kikat som hastigast på grejerna. Kamerorna ser ut att vara i nyskick (Sonyn är ett år). Drönaren hade en del märken och är väl den som varit med om mest. Övriga saker bara kikade jag på och det ser ut att vara riktigt fräscha grejer i nyskick. Så nu måste jag bara frigöra lite tid att testa och använda allt också. 

Så himla kul!

Idag ska jag till stan med Frida och i eftermiddag så ska hon på kalas, jag ska tävla på RGT och sonen har innebandymatch i Gävle. Så det rullar på, ska försöka hinna göra ett testflyg med drönaren innan solen går ner också. 

Ha det gott, tack för att du läste dagens inlägg och om du vill så finns det ett nytt blogginlägg här imorgon igen. Ha det bäst och trevlig helg på dig! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar