Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-11-26

Pendling, cykelunderhållning i helgen och viktvariation


Hej och god morgon på dig! 

Grön lampknapp på cykellyset igår morse, till skillnad från i torsdags då den lyste rött. Pendling som träning igår och jag tog den något längre vägen via cykelbanorna längs länsväg 293. Ett klokt beslut då den bestod av asfalt och lite tunna snölager. Annars brukar jag ta den något kortare vägen över Olsbacka och Falukrossen men då är det grusväg och den var delvis slask och delvis sörja i torsdags. Det rullade betydligt lättare igår och jag blev inte alls lika skitig. Behöver dock montera skärmar på den där hojen så att vintern blir lite behagligare när jag cyklar. 

Istället för 2,20 i träningstid så blev det 2,14 men så slapp jag bli genomblöt och skitig. Så det var värt dom där sex minuterna minskad träningsdos. 

Kroppen och benen kändes riktigt bra på väg hem från jobbet faktiskt. Det hade varit helt i sin ordning om jag känt mig sliten, slö och svag också så det kändes lovande. 


Kvällen spenderades i TV-soffan där vi såg Team Movistar avsluta den femte omgången av Zwift Grand Prix på ett finfint vis. Noll poäng inför dom två sista spurterna där Mika vann den näst sista och Hayley vann den sista. 11 fräscha poäng rikare och en andraplats i deltävlingen! Sjukt imponerande.

Här har dagen inletts med skjuts av sonen till innebandyaktivitet samt intagande av koffein och havregrynsgröt. Redo för en ny, härlig, helg helt enkelt.

Kan konstatera att jag har en viss viktvariation över veckorna där jag ligger som lägst på helgerna. Vad det beror på kan ni få spekulera om i smågrupper på internet och sedan redovisa i kommentarsfältet nedan. 

Om man tänker att det är slutet av november och det inte händer något intressant i cykelvärlden så har man fel. Både idag och imorgon kan ni njuta av cross på Eurosport Player. 
Idag och just nu kör ungdomar och veteraner CX-SM på Ring Knutstorp och tävlingarna livesänds. Imorgon kör junior- U23 och elit sina SM-tävlingar. Ni hittar program och länkar till sändningarna här: https://scf.se/cykelcross/spannande-dueller-att-se-fram-emot-i-tv-sant-cx-sm-pa-ring-knutstorp/ 
I kväll så körs UCI Track Champions league i velodromen i Frankrike med svenske Gustav Johansson till start. Ses på Eurosport Player från 18:30. 

Ja, ni hör ju. Från 10-22:30 kan ni kolla på cykling. Fullt upp med cykelunderhållning även den sista helgen i november! 

Idag ska jag antingen ha en vilodag eller möjligen köra något lätt bara. Har dock massor av saker att göra så jag ska sätta igång med det nu. 

Hur ser dina helgplaner ut? 

Ha en fin lördag så hörs vi här imorgon igen. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar