Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-10-04

Snabbast på Högbobiken! (bilder, resultat, lopprapport!)


Hej och god morgon på dig!

Där står jag på en prispall i Högbo flankerad av juniorerna William Högberg från OK Hammaren och André Czarnecki från Norbergs CK. Igår arrangerades nämligen Högbobiken på Högbos fina stigsystem. 

Högbobiken arrangerades som motionslopp denna gång men vi körde det som en tävling ändå kan jag lova. 

Extra kul denna gång var att Ebbah var med och körde ungdomsklassen klockan nio. Tio kilometer i tekniskt utmanande terräng och hon klarade det med bravur. 


Linda var med och körde 50 km, precis som jag, och hon gjorde det också med bravur.


För egen del så hade jag haft någon fundering på hur kroppen skulle kännas eftersom jag körde Lidingöloppet MTB dagen innan. Allt kändes dock bra igår morse men under uppvärmningen kunde jag nog allt känna en viss seghet. Tog med mig i tanken att jag nog skulle kunna växa in i loppet och att det antagligen skulle kännas bättre efter en stunds tävlande. 

Jag anförde gruppen lite på dom inledande grusvägarna och in på första stigpartiet. Ut kom vi 3-4 gubbar. Eller ja, vi var nog två gubbar och två juniorer. William fick tidigt en lucka då han kunde det där med att ratta cykel på ett bättre vis än mig. André som satt bakom mig fick göra sällskap med mig istället. Vi såg William framför oss och vi var inte allt för många sekunder efter när vi hade kört första slingan som var tio kilometer. Luckan växte dock ut på andraslingan som var 15 km. Vid ett ställe så var vi 23-24 sekunder efter och när vi kom in för varvning efter 25 km så var vi 31 sekunder efter. Jag hade, efter banbeskrivningen, tolkat det som mer grusväg på andraslingan men det var mer snabba stigar. 

André och jag gav gas ut på andra varvets förstaslinga som bestod av ganska mycket grusväg. Om vi skulle ifatt William så var det inte läge att hålla igen. Vi närmade nog oss något och jag bestämde mig för att chansa och ge allt i ett par backar. Fick en lucka till André och närmade mig ganska snabbt William. Ut på andraslingan så var jag bara 3-5 sekunder bakom men då kom den där längre andraslingan med alla kurviga snabba stigar. Lite halvknäckande att vara så nära och sedan få höra 21 sekunder vid nästa tidsangivelse. William var dels rappare i dom kurviga stigarna och jag tror kanske också att han hade lite hemmafördel. Men ute där på andraslingan så bestämde jag mig för att jag inte kunde låta detta glida mig ur händerna så det var bara att kötta på där jag kunde kötta på och jag såg också att jag återigen närmade mig. 

Kroppen hade nog kommit igång under första varvet och var igång på andra varvet. Dessutom visste jag ungefär hur banan såg ut. Det gick liksom bättre i kurvorna och jag kunde trycka på däremellan. Kom ifatt William ungefär halvvägs ut på andraslingan och satte mig bakom honom. Ju fler kurviga partier vi passerade i ett lagom tempo desto bättre för mig. Han gjorde en attack i ett kurvigt parti men fick inte allt för många meter. Inför en stökig stig så gick jag förbi och tryckte sedan på i stöket som var mer rakt fram. Fick en lucka som jag kunde förvalta till mållinjen. 

André spurtade in på en tredjeplats precis före Per-Olov Nilsson.


Jag vann en Powerbar-flaska som utlottningspris också! Fotocred för bilderna med mig i bild: Ebbah

Dampallen med Emmy Thelberg som snabbaste dam före en före detta kollega till mig, Helena Smederöd som gjorde sitt första MTB-lopp. Anna Lundin rundade av pallen med sin tredjeplats. 

Tack Högbo Outdoor Weekend för en skoj tillställning på härliga banor. Riktigt skoj och uppskattat av oss som deltog. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar