Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-08-19

Dags för Gravel Grit 'n Grind / UCI Gravel World Series / SM i Gravel!


Hej och god morgon på dig!

Idag ska jag alltså köra Gravel Grit 'n Grind som också är en deltävling i UCI Gravel World Series. Världscupen i grusvägscykling, helt enkelt. Som en extra krydda så är det också SM i gravel. 

Lite kort info:
590 deltagare från en mängd olika länder, startlista finns här
Banan mäter 133 km, första start är 11:20, damerna startar 11:25. Herrar äldre än 60 och damer äldre än 50 startar 11:30 och kör en 101 km lång bana.
Resultat från Gravel Grit 'n Grind 2023 kommer du att hitta här: https://www.sportstiming.se/event/12166/results 
Tävlingen sänds live här: https://www.youtube.com/watch?v=XeJ6qc1DqV4

Vilka som är favoriter är jättesvårt att säga. Ny gren, massor av cyklister från olika länder och dessutom hela svenska eliten på plats. Denna tävling körs också som ett etapplopp om man vill och där kunde man ändå konstatera att på gårdagens tempoetapp så var crosscyklisten Joris Nieuwenhuis snabbast av alla med tiden 27:33,79. Tvåa Niki Terpstra med tiden 28:01,87 och trea Nathan Haas med tiden 28:07,18. Snabbaste svensk var Michael Tjulander (tidigare Olsson) på 29:40. 
I damklassen så var Hanna Johansson snabbast med tiden 34:04,82, följt av Josie Knight på 34:49,82 och Hanna Nilsson på tiden 35:26,82. 

Det var dock lång ifrån alla som körde tempot och det är en sak att köra tempo på 17 km och en helt annan sak att köra 133 km med gemensam start. Men gissar man att de som var på pallen igår kommer att blanda sig i tätstriden idag så har man antagligen rätt. 

Alla resultat delas dock upp i åldersklasser. Först 19-34 och sedan femårsintervall. Det gör det stökigt för sådana som jag som vill se en resultatlista med alla namn men det är så det fungerar här. Mig hittar ni i Men 40-44.

Igår så packade jag in mig och mina saker i den franska skönheten och begav mig iväg på den 7½ timmar långa resan söderut. 


Det blev ett stopp på vägen för att diskutera lite idéer för framtiden men runt 18-tiden så anlände jag till Camp MayFly Ulvereds Hjorthägn. Här finns ett gäng stugor, ett hjorthägn, en restaurang, en liten butik och det går eller kommer att gå att fiska både fisk och kräftor här också. 

Jag checkade in, bytte om och begav mig till Simlångsdalen som är orten för dagens tävling. Där så hann jag precis in för att köpa på mig lite smått och gott på mataffären innan den stängde. Därefter så lyckades jag få ner GPS-rutten för banan via Komoot till min Garmin 540 Solar. Sen var det bara att gasa iväg på ett väckningspass för att bli av med vilodags- och bilbenen.





Alltså det var en sådan fin kväll för cykling, helt fantastiskt. Banan (det lilla jag cyklade) var också den väldigt fin så det var bara att tanka cykelenergi inför dagens lopp. 

Benen var allt annat än bra inledningsvis. Konstigt vore det väl annars efter en vilodag och så lång bilresa. Men just därför var det så viktigt för mig att komma ut en sväng också. Det blev 76 minuters cykling där jag körde två tiominutare på lite drygt 300 watt för att få igång kroppen. Jag körde 2x10 min på 300 watt inför Cykelvasan också och det gick ju bra. 

Efter att ha fått njuta av miljön och ett par intervaller så vaknade benen till mot slutet av passet, go känsla! 

Svängde in på pizzerian, köpte med mig en pasta bolognese som jag tog med mig till stugan där jag bor. Åt både den och lite av fynden från affären. 

Nu är det dags för frukost här, värden Tommy har hintat om att det kan bli lite hjort till frukosten. Sen är det dags att bege sig mot tävlingen. Så spännande det här ska bli. Fullt ös med massor av superstarka cyklister, vi får se hur det går. 

Kameran sitter på styret så vill sig allt väl så kommer en långfilm ut på min YouTube-kanal senare också. Ha det gott så hörs vi imorgon igen, hoj! 


Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar