Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-08-09

Trött igår och jag kämpar på med 31 watt lägre FTP!


Hej och god morgon på dig!

Skönt läge på bilden där ovan. Körde Club Ladder på Zwift igår kväll och det var en riktigt hård bana och mina medtävlande och motståndare var brutalt starka. Så det blev en bra och jobbig stund i sadeln. 

Täten över första backen. 402 watt i 5 minuter var riktigt jobbigt... 

Igår så nådde jag level 57 på Zwift, fick två par strumpor! 
  
  
Jag känner dock fortfarande, vilket jag behöver göra något åt, att jag inte riktigt når upp till mitt gamla jag när jag kör hårt. Nu har tävlingen igår inte mycket med den saken att göra för det där var verkligen världsklass på åkarna. Utan det är i intervaller, när jag tävlat utomhus och när jag kör race online. Det saknas liksom det där lilla extra. 

Igår kikade jag på min effekt i Zwiftpower och fick lite bilder för vad jag känner när jag kör hårt:
Varje blå stapel visar min högsta effekt (watt) under varje veckas Zwift-cykling under ett års tid. I början av diagrammet hade jag Covid. Sedan återhämtade jag mig och tränade på fram emot jul. Där fick jag diskbråck och efter ryggproblemet så har jag inte samma power längre. 

Diagrammet ovan visar min effekt under 5 sekunder, nedan är motsvarande diagram för 20 minuter och där syns också samma trend.

Det är inte jättemycket som skiljer egentligen. Men då var jag också starkare innan jag fick Covid. Efter Coviden, som tog rätt hårt, så hade jag ändå en positiv trend hela vägen fram till jul och det kändes som att jag var på väg tillbaka. Trenden och utvecklingen har sedan inte alls känts lika bra sedan ryggproblemen slog till. 

Jag har inte höjt min beräknade FTP sedan början av april i år då jag noterade 314 watt. I slutet av september så hade jag fyra veckor efter Coviden en FTP på 313 watt och jag smög igång träningen under hösten. I början av december så hade jag 325 watt. Det har inte hänt mycket med min FTP och kapacitet detta året...  Som jämförelse så satte jag en FTP på 345 watt under vintern 2022 så denna säsong saknas ungefär 30 watt jämfört med i fjol och det gör väldigt stor skillnad. 

Jo, jag har passerat 40 årsgränsen nu och det ska väl börja gå lite utför. Men 30 watt på ett år är mer än bara ålder som spökar. Jag har full förståelse och insikt i att jag kommer att börja bli långsammare någonstans efter 40 men jag hade inte räknat med att hyvla av 9% kapacitet per år. 


Jag kommer att fortsätta att jobba för att bli bättre igen, ville bara dela med mig av något som gör mig väldigt frustrerad och som är något jag kämpar med. 


Tack för att du läste, på återhörande! 



Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar