Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-08-01

En gravel-tur med Axel - 2500 minuter i juli!



Hej och god morgon på dig!

Igår så tog jag och Axel en tur på gravel-hojarna. Jag bjussade på utmaningar såsom branta backar med rullgrus i skön kombination med snabba utförslöpor, snabbrullade stigar och släta grusvägar. Vädret var på topp och benen var också på gott humör så det var lätt att njuta under turen. 

Efter ett par timmar så var vi egentligen nöjda med dagen men jag skarvade en sväng över Stångtjärn också och fick på så vis ihop tillräckligt med träningstid för att nå 2500 tränade minuter under juli månad. Första gången jag når 2500+ sedan juli förra året! Först hindrad av Covid i augusti-september, sedan hann jag komma igång till december där jag fick diskbråck som tvingade mig till fem veckors vila och därefter så har jag trappat upp igen. Nu ska jag försöka hålla i det här framöver och inte samla på mig fler bakslag. 

Gårdagens runda:

Vi kikade också på Tour de l'Ain i efterhand igår. Alltid kul och lärorikt med cykelsändningar. Snacka om otur för utbrytningen med vurpan.. Att vi såg det i efterhand beror på att vi var ute på en thairestaurang- och shopping-runda i grannstaden.
Kvällen användes också till en promenad. Jag har 8000 steg som mål i min Garmin-klocka. Senaste sex dagarna har jag klarat av det och jag tänkte hålla mig på grönt ett tag till. Jag har aldrig varit någon som går mycket, är ju upplärd med att "man ska inte stå om man kan sitta och man ska inte sitta om man kan ligga" i klassisk elitcykel-anda där det går ut på att spara benen så mycket som möjligt. Nu har jag inte samma behov av det längre även om det ibland kan vara bra med lättare dagar.  
Hur många steg brukar du gå om dagarna? 

Idag blir det IKEA på dagen och Club Ladder (5 mot 5) på Zwift på kvällen. Två helt olika typer av aktiviteter. Club Ladder brukar alltid vara kul och det brukar också kunna bjuda på hård racing och trötta ben. Skoj upplägg helt klart. 


Ha det bäst så hörs vi här imorgon igen om du vill. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar