Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-08-23

791 Jam på lördag och DM i landsväg 13:e september!

Hej och god morgon på dig!

Minns ni DM 2011 när Roberto Vacchi korsade mållinjen först och jag blev tvåa? Vacchi vann också veteranklassen H40 och jag vann seniorklassen. 2004 körde jag också DM i landsväg och den gången var jag först av alla över mållinjen. Det ska sägas att jag har kört fler DM än dessa två, jag minns bara inte när och hur det gick. En gång så var det tempo 30 km, jag körde linjecykel och var chanslös. Det minns jag i alla fall.. 

Nu den 13:e september är det dags för DM i landsväg på Lugnet här i Falun, ett utmärkt tillfälle att få tävla. Det kostar gratis, du måste inte representera en Dala-klubb för att få vara med men för att ditt resultat ska räknas i DM så behöver du representera en Dala-klubb. 

Anmälan sker via mail till info@velodromck.se
Ange:
- Namn
- Klubb
- Klass
- UCI id (licennummer)
- Chipnummer

Fösta start är 16.30
Nummerlappar och på plats anmälan från 15.00. Sista anmälan på plats är 1 timme före din klass starttid. Banan öppen för träning från 15.30 och stängs 16.20

Preliminära starttider och tävlingstid för varje klass:
F 10-12 16.30 20 min
P 10-12 16.30 20 min
F 13-14 16.30 20 min

P 13-14 17.00 30 min
F 15-16 17.00 30 min

P 15-16 17.40 40 min
Dam jun 17.40 40 min

Herr Jun 18.40 50 min
Damer 18.40 50 min
Seniorer 18.40 50 min

Skriv upp det i kalendern och dyk upp! 

___________________________

Nu på lördag är det 791 Jam i Källviksbacken. Jag var där och kikade förra året och har skrivit upp det i min kalender även detta år. 


Igår så tränade jag kort och intensivt. Körde ett poänglopp med tre spurter, två backar och så var det poäng på målgången också Så sex stycken hårdare insatser totalt sett där det inte gick att slappna av helt däremellan heller. Snittwatt på 312 trots spurter.


Kul att så många verkade gilla min video från loppet i helgen. Det gör det hela lite mer värt att lägga så mycket tid som det ändå krävdes på att få ut den där videon från Gravel, Grit 'n Grind på YouTube.
Jag har en favoritdel av videon som jag gärna tipsar om, från 1 timme och 41 minuter in. Då kommer en kille med röd tröja med blått band över bröstet och avancerar på högerkanten. Han hade varit uppe förut och kört riktigt hårt i vår grupp så jag förstod att det var något på gång igen. Mycket riktigt... 
Klicka på länken nedan för att komma till den delen av videon:

Jag vill också säga att jag 1 timme och 43 minuter in i videon VISSTE att Daniel Brengdahl skulle göra en attack för att försöka gå ikapp igen och mycket riktigt så kom den. Jag var svinberedd på ren tävlingsinstinkt och svarade direkt.
1:44:30 in i videon så går jag lite på Daniels hjul precis innan ett krön och kanske, kanske, var det just den lilla grejen som sedan gjorde att jag inte orkade gå med när vår större grupp delar sig.

Det är sådana delar av gravel-tävlandet som gjorde det så jobbigt. Det är i princip 10 minuter där vi går full fart i småattacker och långa ihållande fartökningar om vartannat. Med igångdrag och små krön att besegra också. Riktig racing! 


Tack för att du läste, ha nu en fantastiskt onsdag så hörs vi här imorgon igen. Hoj!



Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar