Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-07-17

Sista semesterdagen, KOM-jakt, varför jag inte filmar långlopp längre och Jenny Rissveds kommer inte till start idag!

Hej och god dag!

Sista semesterdagen. Vissa kanske skulle säga att det var i fredags, för idag hade jag varit ledig ändå i och med att det är söndag. Men vi kan väl alla vara överens om att detta är min sista dag på den längre sammanhängande sommarledigheten? Jag hade gärna fortsatt semestern, speciellt nu när vädret vänder till det bättre igen. Bara det att solen skiner så fint ute gör detta till ett bra avslut på ledigheten. 

Igår kastade jag på ett par crossdäck på cyclocrossen och vips så gick cykeln från en landsvägscykel till en gravelbike. Eller ja, cyclocross egentligen. Körde en grusrunda och sprätte till för att ta några KOM på STRAVA. Fick med mig två stycken! Det har varit hårdkörningar sedan i tisdags och det börjar kännas nu men med motivation och lite Nocco så går det att få fart på benen ändå. 

Sista bilden visar lite hur jag kände mig efter passet. Det går inte alltid rakt men lite snett är också rakt! 


Jag gjorde en Reel igår också. Det var ett tag sedan jag gjorde någon sådan nu men det rätt kul med rörliga bilder också. 
Det kan bli mer rörligt i mina kanaler framöver, det är kul och det har blivit allt lättare att skapa videos i takt med att appar och annat har utvecklats dom senaste åren. 
   
  
Får ibland frågan om varför jag inte filmar hela långlopp längre. Det är för att Garmin VIRB-kameran jag har haft för att filma loppen inte riktigt har den bildkvalité som man kan förvänta sig av en video 2022. Jag har ändå haft den kameran sedan 2015, den har fått vara med om mycket och kvalitén på kameror har utvecklats sedan dess. Min Garmin VIRB Elite var väldigt smidig för att byta batterier i farten också, så trots att Garmin utvecklade en nyare Garmin VIRB XE som jag fick 2016 så fortsatte jag filma långloppen med min Elite. Ett batteribyte krävs under långlopp. Så det är väl korta svaret på varför jag inte filmar hela långlopp längre.


Såg nu på förmiddagen att Jenny Rissveds inte kommer till start i dagens XCO-världscup på grund av en lättare förkylning. Vi får heja på Linn istället som får försvara dom blågula färgerna på egen hand idag! 
Damernas sändning startar 12:00 och ni hittar den här (går att se i efterhand också): https://www.redbull.com/se-en/live/uci-mountain-bike-world-cup-2022-vallnord-xco-women 
Herrarnas sändning startar 14:30 och ni hittar den här: https://www.redbull.com/se-en/live/uci-mountain-bike-world-cup-2022-vallnord-xco-men


Ni får ha en skön söndag så ska jag ta och njuta lite av att solen skiner. Ha det gott så hörs vi imorgon igen! 
  
  
Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

2 kommentarer:

  1. Hoppas du får tag på filmutrustning du blir nöjd med å kan återuppta filmandet! Dina bravader i tävlingssammanhang slår vilket program som helst som då det gäller filmunderhållning! // vh torsten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dom fina orden, Torsten. Det hoppas jag med.

      Radera