Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-07-09

Jenny Rissveds segrade i världscupen, jag hade en vilodag och teorier kring minskat deltagande i motionsloppen!

Foto: Andreas Dobslaff, vojomag.nl

Hej och god morgon!

Ja, igår kom första segern i världscupen för Jenny Rissveds efter en rad pallplaceringar på dom inledande deltävlingarna. Det var på ett imponerande vis hon vann också genom att på gårdagens short track sticka iväg från övriga fältet med tre varv kvar och avgöra tävlingen så pass tidigt. Lenzerheide är en ort med tävlingsbanor som passar Jenny då hon 2019 vann både short track (XCC) och cross countryt (XCO). Kan det bli en lika bra helg 2022? I och med segern igår så tog Jenny ett kliv i totalställningarna också och återfinns nu som trea, detta trots att hon inte var med på första deltävlingen. 

Bakom Jenny så gjorde också Linn Gustafzzon ett riktigt bra lopp och körde in som 26:a. 


Själv så hade jag en vilodag igår. Det behövs också för att bygga form, precis som kladdkakemuffins gör sitt till. Imorgon är det tävlingsdags så då ska kroppen vara redo och helst också helt återhämtad från torsdagens långtur

Som ni kanske ser på bilden ovan så kollade jag touren också. Även om Tadej Pogačar vann igår så var han inte helt överlägsen utan utmanades främst av Jonas Vingegaard. Jag hoppas att det blir lite fyrverkerier denna tour från övriga konkurrenter så det blir spänning i totalställningen. 

Jag skrev för några dagar sedan om minskat antal deltagare i Långloppscupen och har också konstaterat att andra konditionslopp tappat deltagare. Falukuriren skrev om samma fenomen igår då Vansbrosimningen ligger ca: 25% under och Vätternrundan hade nästan en halvering av deltagarantalet. Teorin som Tomas Viker på Vansbrosimningen har är att konserter, bröllop och familjeaktiviteter skjutits fram under pandemin och att det nu prioriteras över motionslopp. 
Jag vet inte om det är hela sanningen även om det givetvis kan stämma för en del människor. Helt klart är dock att pandemin och världsläget påverkat många människor och vilka val man gör i livet. 


Jag har förresten ingen langning till imorgon så om någon vill stå där och kasta flaskor på mig så tar jag tacksamt emot hjälp! 

Nu ska jag bege mig ut i solen på ett väckningspass. Det blir gött det. Ha en fin helg så hörs vi imorgon igen! 

_______
Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

1 kommentar:

  1. Jag själv är/var elitidrottare men har under pandemin helt tappat sugen att åka till tävlingar. Känns så mycket lättare att bara köra ett extra hårt intervallpass/test nångång ibland för att känna på maximal utmattning. Tränar dock mer och hårdare än tidigare trots inga tävlingar.

    SvaraRadera