Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-07-08

Cyklade till Rättvik, körde Mörksuggejaktens bana och cyklade hem igen!


Hej och god morgon! 

I natt fick jag nästan tio timmars sömn, välbehövligt då jag legat lite på minus samt att jag körde en riktig långrunda igår. Viktigt med återhämtningen och skönt att då och då få tillfällen till att sova ut ordentligt också. 

Igår så cyklade jag till Rättvik, körde Mörksuggejaktsbanan och cyklade sedan hem igen. Det blev sex timmar och 13 minuter totalt och det kändes faktiskt bra under hela rundan. Cyklingen till Rättvik var ganska kall med 13-14 grader. Jag rullade hemifrån vid 6:50 och solen tittade fram runt nio på morgonen. Hade dock armvärmarna på mig tills jag hade kört hela Mörksuggejakten. 

Det mesta av banan var pilat men inte allt. Dock så har jag dels lite koll efter att ha kört Mörksuggejakten och dess bana så många gånger. Dessutom så hade jag laddat ner 2019 års bana i min Garmin-dator om det skulle krisa. 

Varje gång jag är där och cyklar på banan så slås jag av hur vackert det är. Det måste vara Sveriges vackraste långloppsbana. Det syntes också att man hade lagt mycket jobb på att röja banan, sådant som gör stor skillnad för upplevelsen när man tävlar där. 

Jag är riktigt taggad för att tävla på söndag och hoppas kunna göra ett bra lopp i Rättvik. Det är en tävling som jag brukar kunna ha lite svårt på. 2019 så blev jag 32:a och året innan så blev jag 35:a. Det som gör det svårt är att det är så snabbt och lättåkt att det är tätt mellan klungor som bjuder på sina utmaningar. Dessutom så brukar det vara många duktiga med där precis bakom täten så det kan slå rätt mycket om man har en hyfsat bra dag eller om man bara har en hyfsad dag.

En sak är säker och det är att jag ska göra mitt bästa! 

Här är jag i den härliga långbacken, som delar upp startfältet, upp till Vidablick.Skönt att vara tillbaka till ett långlopp med en startbacke igen. 

Klassiks mörksugge-terräng.

Klassisk mörkugge-bro.

Det är så fint i Rättvik och längs Mörksuggejaktens bana! 

Målgång vid Jarlstugan.

Kom hem efter en bra och lång runda och kunde unna mig några jordgubbar. 

Nu blir det benen högt ett par dagar och försöka återhämta mig till på söndag. Lite av en chansning med en så pass lång runda så nära loppet. Det är det längsta jag tränat på fyra års tid, så för mig är det långt. Det kan ge bra effekt men jag skulle också kunna känna mig fortsatt lite småseg på söndag. Vi får se! 

Ha det gott och kika på Touren idag så hörs vi imorgon! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar