Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-01-25

Vann över en världsstjärna, nytt personbästa och en ny blogg!


Hej och god morgon!

Ser ni bilden ovan? Ni som håller på med triathlon kanske direkt vet vem jag tävlar mot men för alla er som inte vet så är det Lionel Sanders, en världsstjärna i triathlon. Körde samma bana som i förrgår, alltså två varv Bologna. Först gången i backen så blev vi först tre och sedan två. Jag testade att skicka på lite extra i första delen av backen och det gav resultat. På toppen var det Lionel och jag. Tänkte då att namnet lät bekant men jag kunde inte placera honom. Var det en sådan där superduktig Zwiftare, ett landsvägsproffs eller vad kunde det vara? Noterade att det bara haglade in Ride on's på honom. Alltså helt sjukt många. Måste vara en poppis kille i alla fall tänkte jag. Så jag gick in på hans profil och då föll poletten ner, han har nästan 14000 följare på Zwift vilket förklarar mängden Ride on's. Jag har 202 följare på Zwift.

Andra halvan av loppet blev därför lite extra skoj av någon anledning. För där var jag i utbrytning med en idrottsstjärna.  Lite coolt. Funderade på om han bara hade sparat sig första halvan och skulle ställa skåpet andra gången upp, eller om han bara var ute och tog det lite lugnt. Vi hade väl 25-30 sekunders lucka till en jagande grupp när vi gick in i backen andra gången. Jag testade att trycka på lite extra igen, tog han det lugnt så skulle han ju släppa iväg mig då. Men det gjorde han inte. Han hade inte släppt iväg mig på platten heller när jag gjort någon fartökning. Så han hade nog tävlingshornen på. Vi sällskapade hela vägen upp. Den närmast bakom jagande var ett tag bara 10 sekunder efter men då vred jag på lite mer igen och då knäcktes han. Med några hundra meter kvar så kickar Lionel igång en fjäder-power up och spurtar! Tack och lov så hade jag också en sådan power up så jag kan svara och dessutom gå förbi.


Så det blev en seger till igår. Mot en världsmästare (2017) i en konditionsidrott där cykel är en stor del. Kändes som en ovanligt skoj seger ändå. Efteråt så skrev jag till honom och tackade för sällskapet och han tackade tillbaka.

Sedan hände detta och jag blev starstruck. Gav honom en follow också, vi är ju ändå Canyon-kamrater och allt.

________

Något annat mäktigt igår var att jag tog ett nytt personbästa på 5 minuter, 420 watt blev det vilket är 5 fler än i förrgår och 2 fler än vad mitt tidigare personbästa var. Så jag är nöjd med det också givetvis. Kul att kunna leverera personbästa givetvis och det lovar ju gott inför säsongen.

_________

Har lagt till en ny elitblogg i listan till höger, det är Hugo Hasselund som nu också finns med i rullorna. Har ni tips på fler så hör bara av er!

_________

Nu ska vi fixa lite med Lindas nya cykel här. Hörs snart igen!

1 kommentar: