Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-01-16

Cykelfix, stora Zwift-race och Le Peloton!

Fixade lite med min Canyon Exceed igår samtidigt som jag kollade när Zwift-teamet körde Tour de Zwift. Jag ska ju IRL-tävla inom kort så jag bytte kedja, kassett och rulltrissor. Cykeln blev nästan som ny efter det, skön känsla. Ska byta dubbdäcken mot något mer lättrullat också och stansa dom däcken. Sedan tänkte jag testa allt i skogen och fila lite teknik så den sitter hyfsat också. Det får bli nästa vecka.

Teamet körde bra också med två topp 10 och Brännlund (när ska han återuppta bloggandet igen?) som segrare. Det är lite prispengar på spel och då är det lagtävlingen som räknas. Laget blev tvåa igår efter att ha fått in 4 av dom 5 åkarna på poängplats (topp 25). Det innebar 1000 friska dollar det!
Riktigt imponerande att se hur många watt dom bästa faktiskt trycker. Jag är ju ändå hyfsat vältränad men i den där konkurrensen skulle jag helt klart få det svettigt. Jag får träna mer helt enkelt. Nästa race blir på Bolognas bana, där är det en backe och senast vi körde finrace där krävdes ca: 6.3 w/kg i 6-7 minuter för att gå med täten. Det är bara att ställa sig på vågen, ta fram miniräknaren och börja räkna...

Körde Le Peloton i morse. Var dock lite sen till samlingen, 06:00 är det avfärd och jag passerade samlingsplatsen 06:03. Så jag jagade och jag jagade. Sedan fortsatte jag att jaga. Såg gruppen precis när dom var uppe på krönet och skulle dra igång första fartsträckan. Tror att jag var ca: 30 sekunder efter då. Men att ensam köra ikapp en grupp som gasar när jag själv redan hade gasat ett tag var givetvis en omöjlig uppgift. Kom dock ikapp dom (efter deras paus) lagom till att andra farsträckan skulle börja. Så jag fick en svinlång tröskelintervall kan man väl säga. Därefter hade jag bra drag i grunden men fixade inte fartökningarna, så jag hängde inte med längst fram hela vägen. Även på tredje fartsträckan så fick jag vika ner mig på slutet. Men ett riktigt bra pass med mycket tid kring tröskel.

När jag sedan vände om för att cykla till jobbet så fick jag smaka på motvind. Fostrande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar