Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-01-17

Morgonens tvekamp

Hej och god morgon på er i stugorna!

Här sitter jag och käkar blodpudding till frukost. Det gäller ju att testa nya saker om man vill bli bättre... Sitter här och är lite småbitter över att ha förlorat morgonens tvekamp på SZR Musette Morgonchock race. Ulf Bäcker är ju en bättre Zwift-cyklist än vad jag är, så jag har egentligen ingen anledning att vara bitter. Men idag hade jag ett bra läge att kunna slå honom trodde jag när han dök upp i startfållan strax innan start. Ulf var bland annat trea i förra veckans SWE-Cup och är rankad 26:a på Zwift, så det talar ju en del om att det finns kapacitet där. Jag är rankad 787:a, som jämförelse.

Men men, jag fick bra träning och det fick kanske Ulf också.

Jag försökte hålla lite fart från start, Ulf skarvade på min fartökning och fick en lucka på som mest 9 sekunder. När gruppen tog det lite lugnt bakom så la jag mig sist och sedan attackerade jag.

Jag ville ju inte se honom glida iväg solo och att vi andra skulle göra upp om andraplatsen. Jag visste ju också om hans kapacitet och tänkte att det skulle vara en utmärkt utbrytningspartner och vi skulle nog ha goda chanser att köra om segern om vi kom iväg.

Jag kom ifatt och vi turades om att dra för att hålla dom andra på avstånd. Gruppen gjorde ett starkt försök att komma ifatt men här hade gruppen splittrats och jakten hade tappat fart.

Lite katt och råtta på slutet. Ulf gick segrande ur det hela till slut. Segermarginalen skrevs till 0.076s.

Något jag behöver bli bättre på är att alltid ge mig hän när det ska spurtas. Ibland blir det lite mer att jag ska titta hur det går, bara ta i det jag precis behöver och så vidare. Fan, ner med huvudet och bara kör är det ju som gäller. Resultatet får man ju se efteråt ändå så jag missar ju inget... Det finns alltid något att förbättra, bra det.

Tack för en bra match Ulf, ser fram emot att vara före dig i resultatlistan nästa gång!

________

Idag ska jag packa in lite grejer i bilen för att sedan dra till Oskarshamn efter jobbet. Där ska jag hänga med Linda, vi hoppas kunna hitta någon biljett till Oskarshamn-Leksand och så tänkte vi cykla med bland andra Oscar. Apropå personer som glömt bort att blogga på ett tag. Det kommer att bli riktigt härligt och jag hoppas på att få se lite, fina, småländska grusvägar.  Det får ju ni med göra, om ni läser denna blogg också i helgen.

Hoppas att ni får en riktigt härlig dag, nu är blodpuddingen slut och det är dags att duscha. Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar