Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-01-27

Zwift-veckan är över, en video där jag är med +ANNAT

Hej och god morgon!

Lämnar nu Zwift-veckan bakom mig och går in i en ny vecka som istället kommer att bestå av en hel del utecykling. Föregående vecka så klämde jag inte mindre än 7 race på lika många dagar. Räknar vi in föregående söndag så får jag ihop 9 race på 8 dagar. Fyra segrar, en andraplats, en tredjeplats och tre placeringar utanför pallen. Får ändå anses som OK och jag har på relativt kort tid avancerat ca: 750 placeringar på rankingen.
Zwift-veckan har bestått av höjdpunkter som att tävla mot (samt vinna över) Lionel Sanders, ta personbästa i 5 min watt på samma lopp, köra bra på Tour de Zwift Pro-Am Invitational och så hade jag faktiskt lite av en höjdpunkt igår också.

Inte för att det var så himla märkvärdigt egentligen. Men jag gillar ju när det bjuds på lite kamp i tävlandet och när det händer grejer. Som igår. 82 pers till start och jag tände grillen lite omotiverat mycket redan efter fem minuter för att gallra lite och få fart på racet. Får ihop en tätgrupp på ca: 14 man där några A-åkare missat att gå med. Gör en till fartökning efter ungefär en kvart på ett ställe där folk kanske inte väntade sig en ökning. Blir av med ytterligare någon, bland annat den högst rankade i startfältet (jag var rankad trea). Så går det när man tävlar i att sitta på rulle och inte är beredd.

Med Zaki ensam bakom så gällde det bara att hålla farten hög i gruppen för att han inte skulle kunna ansluta igen. 10 man i tät här.

Sedan hände något kul. Tre japaner i andragruppen som ett tag bestod av ca: 15 man, mot oss åtta i tätgruppen. Lite slänga käft med varandra för att psyka, några som offrade sig i andragruppen och så det japanska tåget. Där Morita och Yamaguchi offrade sig för Zaki. Vi höll dom stången ganska bra ändå och avståndet låg länge runt 30-35 sekunder.

På slutet var vi sex man i täten och det började laddas för spurt, samtidigt som japanerna skickade på det sista dom hade där bakom. Med 1.7 km kvar så var det bara 11 sekunder bak till andragruppen och med kilometern kvar så såg jag att det endast skiljde sex sekunder.

Vi drog igång spurten i tätgruppen, jag kickade igång den på allvar och trodde ett tag att jag skulle vinna men NeonBird hade tydligen lika bra spurtben som Brännlund, så precis innan målet så blev jag passerad till en andraplats. Jag saknar ca: 200 watt i 15 sekunder till dessa herrar, något att jobba på... I resultaten sedan så kunde jag se att andragruppen med japanerna i täten faktiskt hade anslutit till vår grupp i spurten och Zaki slutade fyra. Snyggt race:at och skoj med sådan dragkamp mot målet på en i övrigt ganska lätt bana.

5.3 w/kg på åttondeplacerade Morita som tog mycket av dragjobbet i andragruppen.

Nu blir det som sagt fokus på utecykling denna vecka och veckan därpå blir det Hero World Series i Dubai, sjukt skoj och tänk att det är så nära nu. Jag bytte ju till sommarsulor på min MTB i helgen så jag tänkte väl få till lite cykling i terrängen nu några dagar inför Dubai för att slipa lite teknik igen. Vilken skillnad i rull det är ändå med sommardäcken jämfört mot dubbdäcken. Så tyst dom rullar också...

________

Såg denna Samarathon 2019 dokumentären av vår vän Marc Gasch som var med och filmade när vi var där förra året. Tänker mig att det kanske blir en liknande terräng i Dubai, så det är väl bra att påminna mig om hur det var där. Om ni är sugna på att köra något annat än dom svenska eller europeiska loppen så kan jag varmt rekommendera Samarathon Desert MTB Race. Se videon nedan för en inblick i loppet. Min stjärt ser ni efter 0:41, Linda och jag i bild igen efer 3:39 och framförallt efter 5:47.
Loppet går 19-22 februari i år och är ni sugna på att köra men har några frågor eller funderingar så hör bara av er!



_______

Utöver trampandet så fick jag en härlig promenad med Linda igår förmiddag, såg på Filip när hans Falu IF kämpade mot Leksands IF på eftermiddagen, en del cykling med Frida och så skjutsade jag Ebbah till- och från stallet. Så gårdagen rullade på i ett bra tempo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar