2016-01-06

Det börjar kännas bättre igen

Hej och god afton kära cykelvänner!

Jepp, nu har jag tränat igen. Trotsade alltså klockans rekommendation från igår om 72 timmars vila. Körde lågkadensfyror som egentligen inte har så jättelåg kadens då jag höll ca: 60. Som MTB-cyklist håller man ju inte några 90-100 i kadens på tävlingar, så det är kanske lite dumt att oftast träna så. Tio stycken fyraminutersintervaller med två minuters vila mellan varje intervall blev det.

Tyckte att det kändes bra, kände faktiskt efteråt att självförtroendet blev lite bättre av det här vilket givetvis är kul. Alla steg åt rätt håll är ju bra steg. Gårdagens pass kändes inte alls i benen och jag verkar kunna träna flera dagar i rad igen utan att köra sönder mig.

En av dom tråkiga sakerna med att sakna fysiskt talang är ju bland annat att det tar så lång tid för mig att komma tillbaka från att ha varit sjuk eller skadad. Nu är jag inne på tionde friskdagen och nu börjar det kännas nästan okej igen. Fortfarande en bit ifrån hur stark jag var innan jag blev sjuk, men det närmar sig nu. Får jag bara ett par veckor med bra träning så är jag nog tillbaka i samma nivå som innan jag blev sjuk i början av december.

Efter dagens träning så gick jag ut med barnen för att köra en tredje spolning av Öijer Arena och sedan knallade vi iväg till kvarterets pulkabacke. I minus tjugo. Jag var inte direkt klädd för det, men plågade mig igenom det ändå. Har väl varit med om värre.

När jag tränade så ville jag se på Tour de Ski, men datorn har så kass wi-fi-mottagning där nere i cykelrummet så jag fick använda mobilen istället. Då jag inte har någon 3D-printer som Jeppman, så fick jag använda mig av gårdagens eltejpbitar istället för att ordna en mobilhållare på testcykeln.
Med min bluetooth-högtalare så fick jag bra med ljud också.

Huset nu på kvällen, det syns nästan hur kallt det är.

För er som vill ha mer fakta från passet idag så hade jag 344,3 monarkwatt i snitt. Att jämföra med 353.8 den 30:e november och 348 den 21:a november. Bägge gångerna i november så körde jag dock åtta intervaller och idag tio. Hela passet med all data hittar ni här: https://connect.garmin.com/modern/activity/1005656922

3 kommentarer:

  1. -20 ute men minst +25 i huset va..?

    SvaraRadera
  2. Kanske i vardagsrummet där det har eldats friskt idag.

    SvaraRadera
  3. Kör telefonen som router till den bärbara så får du större bild!

    SvaraRadera