2016-01-04

Ny dag, ny vecka och ny fas i träningsprogrammet

Hej och godmorgon!

Jag väcktes vid tio idag. Hade förvisso varit vaken ett antal gånger innan dess också, men ändå skönt att få sova länge. Sitter nu och äter vörtbröd-mackor och yoghurt med lite hallonsylt i.

Igår hade jag en vilodag men innan det så avslutade jag höstens träningsperiod med en distansvecka där jag fick ihop sex distanspass på sju dagar och totalt 24 timmar och 59 minuter. Varför cyklade jag inte bara en minut till?! Nåväl, sjukt mycket träning på kort tid för att vara jag men jag brukar ju köra Festive500 varje år så det brukar ju bli ganska många timmar mellan jul och nyår för mig. Jag tycker det ligger ganska bra till i min egna planering så det är bara kul att ha Festive500 som mål vilket gör det extra motiverande att ta mig ut och köra dom där timmarna.

Tycker den där distansveckan är ett bra avstamp inför kommande träningsperiod också. En träningsperiod som börjar idag och sträcker sig till 6:e mars. Jag tar bort en vilodag från den lätta veckan och en från mellanveckan, vilket gör att jag nu vilar två dagar i lätta och bara en dag i mellan och hårda veckan. Dessutom så byter jag ut några pass för att bättre passa mitt tänk kring den här tiden på året. Det blir lite mer träningstid, men faktiskt inte så mycket mer. Men det blir hårdare träningstid av dom timmar som ska tränas. Kul!

Eftersom jag var sjuk större delen av december och sedan bara har kört distans så ska det bli intressant nu igen när jag kör mer testcykel och se vilken effekt jag hamnar på. Tycker jag.

Idag hoppas jag kunna göra lite saker här hemma som att tvätta (tränings-)kläder, ta in en massa ved och ta tag i Öijer Arena nu när det är kallt (-10). Hushållsarbete och testcykel, så ser min dag ut. Hur ser din dag ut?

6 kommentarer:

 1. Vilodag:-) körde mycket cykel förra veckan.
  Tvätta träningskläder och matlagning :-) ligger i schemat idag..

  SvaraRadera
 2. Jag är så otroligt imponerad över festive500, grymt gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Med lite motivation så fixar man det.

   Radera
 3. Chilla med familjen på Hotel. Sen tillbaka i hjulet imorgon. Härligt!

  SvaraRadera