2016-01-14

SCF söker grengruppansvarig för MTB

Hej och godmorgon solstrålar!

Jag såg att SCF söker en grengruppansvarig för MTB. Ett viktigt ideellt uppdrag hos cykelförbundet alltså där man är med och påverkar MTB-sportens utveckling här i Sverige. Om du är intresserad så kika in här och läs lite mer: http://iof1.idrottonline.se/SvenskaCykelforbundet/Tillbakatillstartsidan/Nyheter/NyheterfranSCF/VisokergrengruppsansvarigforMTB/

Idag har jag att välja mellan att köra lågkadensfyror eller tjugominutare. Det lutar väl mest åt fyrorna faktiskt. Jag föredrar ju att köra kortare intervaller innan jag kör dom längre. Slutet på denna vecka innebär lite mer pusslande med träningen än vad inledningen har inneburit. Det är tre innebandymatcher, tre hockeymatcher, träningar, invigning av nya ishallen och fruns jobb att ta hänsyn till.
Helst så undviker jag ju att träna på nätterna också eftersom jag sover så lite och blir onödigt sliten då. Dessutom så har det ju blivit riktigt kallt igen och någonstans ska jag försöka klämma in ett par distanspass i det hela. Egentligen passar väl idag bäst, men jag är inte så sugen på distans i -16.

Ja, det blir ett pussel och nu vet ni det.

Fick i alla fall ihop mina sju sömntimmar i natt men vaknade och mådde som en överkörd ändå. Det vänder nog efter att jag har kommit ut i kylan för att skjutsa barnen...

Gårdagens rekommenderade återhämtningstid. Bara 12 timmar kvar nu.

Vad har ni för stora planer för denna fantastiska torsdag då?

3 kommentarer:

 1. Har funderat en del på det här med den återhämtningstid som Garmin (och andra klockor) rekommenderar. Känns ju ändå som att det är ganska seriösa produkter där man matar in en hel data om sig själv ändå har varken jag eller någon av mina bekanta någonsin fått en realistisk uppskattning på återhämtningstid.

  Hur tänker du och har du diskuterat detta med Garmin?

  //Porath

  SvaraRadera
 2. Klockorna beräknar ju återhämtningstiden med Training Stress Score som jag har förstått det och jag tycker att det är ganska realistisk rekommendation som jag brukar få. Kör jag All-in på Kompiskampen eller tre hårda tjugor så blir det längre återhämtningstid än om jag kör fyror eller distans till exempel. Känns ändå rimligt.

  SvaraRadera
 3. Sedan måste man ju komma ihåg att det är tiden till dess att man är helt återhämtad. Oftast så vill man inte vara helt återhämtad i en hård träningsperiod till exempel. Om man elitsatsar eller tränar väldigt mycket så ska man nog inte följa rekommendationen slaviskt. Det är nog mest till för de som tränar för att de vill "må bra".

  SvaraRadera