Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2016-01-29

Se Cyclocross World Championships 2016 Zolder live!

Tjena mittbena!

VM i Belgien och Sven Nys sista VM, arrangören räknar med ca: 70.000 åskådare denna helg! Väderprognosen har dessutom lovat regn, så det blir riktig CX av det hela. Sven räknas väl tyvärr dock inte in bland dom allra största favoriterna, utan där är det nog Mathieu van der Poel tillsammans med Wout van Aert som får stå för favoritskapet. Damklassen är en mer öppen historia där kanske upp emot tio åkare faktiskt har rimlig vinstchans. Sanne Cant har varit bäst under säsongen, men har sett lite tröttare ut nu på slutet faktiskt. Om det beror på att säsongen varit lång eller om hon tränat ner sig inför VM låter jag vara osagt. Nikki Harris är rankad tvåa i världen bakom Cant men jag tycker att hon har svårt att få till dom där perfekta loppen.

Viasat äger rättigheterna till sändningarna för Cyclocross-VM här i Sverige och det har väl länge varit ett frågetecken kring huruvida de skulle använda sig av den där sändningsrättigheten eller ej. Men det kommer dom att göra!
För er glada innehavare av Viasat 16 så kan ni se damernas lopp på lördagen (sändningsstart 14:55) och herrarnas lopp på söndagen (sändningsstart 14:50). De kommer också sända via sin tjänst Viaplay:
Damloppet: http://viaplay.se/sport/cykling/cykling/varldscupen-i-cyklocross-d-heusdenzolder/20227958
Herrloppet: http://viaplay.se/sport/cykling/cykling/vm-cykelcross-men-elite/20227959

UCI kommer att sända samtliga lopp på sin YouTube-kanal. Glada nyheter, tänker kanske ni. Men eftersom Viasat har sändningsrättigheterna i Sverige så geoblockas UCI's sändningar. Åtminstone från damelit- och herrelitloppet. Det kan vara så att övriga lopp kan ses helt fritt i Sverige. Man kan också ladda ner www.hola.org och ställa in så att man använder internet från annat land än Sverige och därmed se på UCI's YouTube-sändningar. Här hittar ni alla loppen i cyclocross-VM som UCI sänder: https://www.youtube.com/watch?v=9vW3AymMiO4&list=TLny9YYPNYSrYyOTAxMjAxNg

Om ni inte har Viasat, Viaplay, UCI är geoblockat och ni inte vill ladda ner saker som Hola.org till datorn så finns alltid en sista utväg. Det är att testa länkarna som Procyclinglive.com lägger ut här: http://www.procyclinglive.com/livestream/

Programmet för CX-VM:
Lördag
11:00 Herrar juniorer
13:00 Damer U23
15:00 Damer elit
Söndag
11:00 Herrar U23
15:00 Herrar elit

Den svenska truppen består av följande åkare:
Herr elit: Martin Eriksson
Dam elit: Åsa Erlandsson och Angelica Edvardsson
Herr U23: David Eriksson, Henrik Jansson och Dennis Wahlqvist
Herr junior: Ted Pettersson och Jack Kok

Här är hemsidan för Cyclocross VM i Zolder 2016: http://www.wk2016.be/

Bild från Martin Erikssons Instagram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar