Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-11

Bloggdesign för blogger/blogspot

Egentligen hade jag inte tänkt berätta om detta, eftersom min blogg då garanterat skulle vara snyggare än nästan alla andra Blogspot-bloggar. Alla andra blogspot-cykelbloggar har den. Ni vet den där fula bannern högst upp på alla blogspot-bloggar?
Den kallas Navbar och fyller säkert någon bra funktion. Men så tvärful som den är så vill man givetvis gärna bli av med den. Pontus var en av de med god smak och ville bli av med sin Navbar. Så jag skulle hjälpa honom men tar tillfället i akt och hjälper alla andra stackare med blogspot-bloggar på samma gång.
Så här gör ni:
1. Klicka på layout i er instrumentpanel.
2. Klicka på Redigera HTML

3. Skriv till den inringade raden (#navbar-iframe { display: none !important;} ) på samma ställe som den är på bilden nedan.
Klicka sedan på Spara mall och nu är du klar. Det tar en minut och gör din blogg mycket snyggare.

Edit: Tydligen fungerade inte den kodsnutten för alla, prova då med denna istället:
#navbar{visibility:hidden;height:0px;}

13 kommentarer:

 1. Vafan, jag försökte ju använda den "följa" knappen för att följa din blogg. Blev oerhört irriterad att du tagit bort den... Men jag är oerhört grön som bloggare, så det är bra att man lär sig "pimpa" sin sida!

  SvaraRadera
 2. Tjena Isak! Jag har inte tagit bort den, du finner följa-funktionerna ganska långt ner i högra spalten. Har sett att du nu följer min blogg.

  SvaraRadera
 3. Mannen i bannern ovan (låtsas inte som om ni inte vet vem det är), läser hans självbiografi just nu... väldigt underhållande :-)

  Men hur ska man bete sig för att logga in på sin egen blogg för att göra ett nytt inlägg utan den där Navbaren? Måste man hålla på och gå in via blogger då? Verkar drygt, hellre funktion före stil... det är väl ändå alla cyklisters motto?

  SvaraRadera
 4. Förstår inte vad problemet är. Jag går in på följande sida varje morgon: https://www.blogger.com/start Ibland behöver jag logga in, annars inte. Därifrån uppdaterar jag bloggen och läser de bloggar jag följer. Inte ett dugg jobbigare än att behöva logga in från sin egen blogg varje dag. Men vill du ha en ful blogg så ska inte jag hindra dig.

  SvaraRadera
 5. Ha ha nu såg jag vem de var! mycker bra Öijer!

  SvaraRadera
 6. Härligt! Navbaren var inget jag tänkt på tidigare, men det blev klart snyggare utan!

  SvaraRadera
 7. Tackar, detta har jag frågat dig många gånger om ;)

  SvaraRadera
 8. Skilnad vilka som frågar vet du Oscar;)

  SvaraRadera
 9. En grej som finns i navbaren som är guld är ju dela-knappen. Ett snabbt och smidigt sätt att twittra/facebooka om något intressant man läst. Tar man bort navbaren är det en bra grej att lägga till ett annat smidigt sätt för läsare att dela! Ett litet tips bara!

  SvaraRadera
 10. Ingen utav dom funkar för min del.. :(

  SvaraRadera