Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-07

Comeback i spåren


Den här sträckan har jag redan utvecklat en ganska stark hatkärlek till. Ca: 550 meter långt, rakt och platt. Det är väl egentligen den här typen av terräng jag måste behärska till Vasaloppet. Och då kommer jag inte vara ensam, så det ska nog gå bra. Men när jag åker själv här slår jag gärna av på takten då och då.
Idag var planen att åka en del diagonalåkning, eftersom jag är tämligen värdelös på den växeln. Dessutom övade jag lite på att byta växel då det inte har gått helt smidigt alla gånger. Hade ingen speciellt hög intensitet under passet, men med tre vilodagar så vill ju hjärtat slå ett par extra slag. I några backar tog jag i för att testa att åka diagonalåkning snabbt, och för att få upp lite värme i kroppen.
Det var minus 17 i Bojsenburg idag, räknade med minus 12 i Stångtjärn men fick till min stora besvikelse se att det också var minus 17 där. Blev lite kallt om tårna på slutet faktiskt, skoöverdrag kanske är någonting att satsa på när det är kallare än femton. Hade en buff på huvudet som jag gjort till brett pannband, var kanske också på gränsen en dag som denna.
Kilometertid på 4.38 idag, och då latjade jag bara runt. Det tar sig. Nu har jag dessutom åkt ett helt Vasalopp i total skidåkning i vinter. Och detta på en tid av 7 timmar och 37 minuter, som ni kan se av träningslistan i slutet av detta blogginlägg.
Träningsfakta:
Distans: 11.4 km
Tid: 52.52
Snitt/maxpuls: 156/174
Höjdmeter: 145
Väderförhållanden: -17

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
7 timmar 37 minuter skidor (90.7 km)
7 timmar 46 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

1 kommentar: