Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-11

Sovmorgon

Fick vara liggande till 10.25, då jag hoppade upp som den hurtbulle jag är. Idag har jag för första gången lite smärtor dagen efter längdåkning. Benen är lite möra och jag har fått en skidåkarblånagel på ena tån. Sedan tidigare har jag två löparblånaglar.
På Vasaloppet finns det tio startled plus ett elitled, om jag förstått det hela rätt. I led tio står alla som inte seedat sig eller klarat någon seedningsgräns. I elitledet står yppersta eliten och i led ett står snabbingar som Tomas Löfgren som var nia igår. Tomas kanske kan ta en plats i elitledet också om han bara förbättrar sin stakningsuthållighet en aning. För att stå i led ett krävs att man klarar Vasaloppet på under fem timmar, i princip. Loppet igår var ju seedningsgrundande, så jag har nu blivit seedad. Beskedet om exakt vilket led det blir dröjer nog en vecka eller tre, men om jag ska gissa så hamnar jag i led fem. Målet är att nå led tre innan Vasaloppet. Så jag får gnugga lite mer.
Uppladdningen inför gårdagens tävling var ju allt annat än optimal, så bara där har jag mer att hämta. Som att jag innan helgen inte åkt längre än 17.5 km och då åkte 26.7 km dagen innan tävlingen.

Tävlingsfakta:
Distans: 42 km (enligt arrangören)
Tid: 3.07.01 (enligt min klocka)
Snitt/maxpuls: 170/182
Höjdmeter: 385
Väderförhållanden: ca: -19 vid start och -17 kort efter målgång. Soligt och lätt vind.

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
12 timmar 48 minuter skidor (159.4 km på 9 träningar och en tävling)
7 timmar 46 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar