Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-26

Lite hårt, lite lätt, lite lagom och mycket kallt

Kom upp till Lugnet sent i kväll, var där runt 21 någon gång. Det var lätt lätt snö i luften, lite som en snödimma. Kastade mig ut i spåren och hade tänkt öppna ganska lugnt, pulsen råkade jag dock skrämma upp i runt 170 redan i första backarna. Så kom det en sådan där snabbing. Snabbare än mig i alla fall. Och jag tvekade givetvis inte på att slita mig med i rygg. Låg några sekunder efter uppe på toppen. Men ni vet ju vad jag tänker skriva nu. Glidet, mina damer och herrar. Glidet. Nere i hästskon är jag givetvis i rygg på stackarn igen. Han blir så kränkt att han kliver ur spåret och börjar gräva i fickan (eller så skulle han kanske svara i telefon, ringa någon eller äta något..). Jag kör på i ett lagom hårt tempo uppför och hör snart ljudet av en skidåkare som närmar sig. Det är han igen. Åker inte på max, men så jag håller honom några sekunder bakom mig hela vägen upp. När vi ska utför är han nog bara två tre sekunder efter mig. Efter den långa utförsåkningen så har avståndet växt ytterligare och han kliver, till min stora besvikelse, av efter detta varv. Så jag avslutar dagen med ett lugnt varv. Här kommer kylan in.
Jag har nämligen börjat prova lite hur kallt jag kan vara klädd utan att frysa. Kan vara bra att veta hur jag ska klä mig för en tävling i en viss temperatur till exempel. Så när jag slog av på tempot så kände jag på slutet att jag var för kallt klädd. Gick från varm till att köra lugnt, i för lite kläder. Frös som en liten spädgris. När jag var klar klädde jag på mig alla överdragskläder som jag hade med mig inne i omklädningsrummet. Och det var inte lite.
Kilometertempot idag blev 4.05, helt okej fart i passet (med mina mått mätt...) med andra ord. På Vasaloppet skall jag under 4.00/km i 90 km. Det kommer nog gå galant om jag får vara frisk fram till dess.

Träningsfakta:
Distans: ca: 11.8 km ( tre varv runt lugnets elljusspår med varvning nere på stadion)
Tid: 48.21
Snitt/maxpuls: 157/181
Höjdmeter: 265
Väderförhållanden: -10 snödis

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
20 timmar 3 minuter skidor (251.7 km på 15 träningar och en tävling)
12 timmar 25 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar