Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-10

Maserloppet 2010


Spännande dag idag. Igår körde jag ju mitt längsta pass på längdskidor denna vinter, 26.7 mot tidigare 17.5 km. På slutet var jag rätt krokig skall erkännas. På kvällen igår kände jag distanströtthet i ben och ögon. Idag ska jag åka ännu längre, jag ställer nämligen upp i Svenska Långloppscupen i längdskidor idag. Tävlingen är 42 km lång och går i Mellsta, Borlänge. En tävlingsplats jag känner igen från cykel. Förväntar mig en flack bana med en del korta och branta backar. Loppet skulle ställas in om temperaturen skulle ligga på -25 under större delen av banan men nu har man beslutat att tävlingen skall köras.
Här hemma är det -25.5, på olika vädersajter uppges temperaturen i Borlänge just nu till; -16, -18.3, -22 och -24. Viss lokal skillnad alltså.
Jag fruktar inte distansen alls faktiskt, värre är det med utmattningen i kroppen. Igår blev jag ju trött innan två timmar passerat. Så jag har en plan; ju fortare jag åker, desto kortare tid behöver jag ju vara ute. Skämt å sido. Jag räknar med att hinna runt på under 3.30, siktar på tre timmar och under 2.48 vore fantastiskt.
Oavsett hur det går blir det en bra erfarenhet och loppet är seedningslopp till Vasaloppet, så om jag missar alla andra lopp kanske jag kan få med mig någon form av seedning från dagens lopp. Funderade på om jag skulle köra motions eller tävlingsklass, det blir tävling. I motion kunde jag kanske vinna något pris, men i tävlingsklass får man ju cup-poäng och får starta mycket längre fram.
Nu är det dags att byta om, håll tummarna.

2 kommentarer: