Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-27

En otränad idiot, och annat

Sedan jag skrev senast, så har det faktiskt redan kommit några centimeter snö. Det går fort nu.
Darvell rapporterar om -18 grader i Tabor, Tjeckien. VM i cyclocross avgörs där i helgen och just nu ligger 5-10 cm snö. Mer kommer imorgon. Arrangörena säger att de ska sopa hela banan, just nu är några kurvor och backar sopade.
Dugast har tagit fram ett dubbdäck (Diablo) som Sven Nys har testat i Eindhoven med fantastiskt resultat på halt underlag. UCI har dock varit snabba med att stoppa alla former av dubbdäck på VM. Cykeldäck får ju, enligt reglerna inte ha dubb på tävling (även om snälla kommissarier, i samråd med tävlingsjuryn kan tillåta dubbdäck). Men tänk vilka grymma vintercykeldäck det där skulle bli för alla som tränar och pendlar på halt underlag. Cykla runt med Dugast också på vintern vore ju lite av en dröm. Snacka om klass.
Tror inte ni som jag, att Darvell/Nilsson kan ha en liten fördel mot många andra med klassiskt svenskt vinterväder/underlag?
Nå, till rubriken.
När jag för ett par dagar sedan gick från omklädningsrummet, med skidorna i handen, till skidspåren på Lugnet så gick pulsen upp i ca: 130 slag/minut. Toppade på 132 innan jag ställde ner skidorna i spåret. Snacka om otränad med liten blodvolym?
Idioten är också jag. Igår råkade jag nämligen passera en gammal man i spåret med bara någon decimeters avstånd. Även om jag börjar få till tekniken i åkningen och vet hur man kliver ur och i ett spår så är det lite svårare i hög fart. Säkert för alla, men jag har inte så många år på skidorna att det riktigt sitter med säkerhet. Så igår när jag gled, i raketfart, utför med den där mannen jagandes någon sekund bakom så såg jag någon i spåret framför mig. Men jag missbedömde helt hans fart och det var som om han backade i jämförelse med mig, så lite för sent kastade jag mig ur spåret och kom inte så långt från spåret som jag hade önskat. Utan passerade en gammal man med alldeles för liten marginal. Ingen krock eller ens att stavarna tog i varandra. Men hade någon passerat mig på det där viset så hade nog jag blivit förbannad. Så till mannen, eller någon som känner mannen eller bara alla andra som läser här vill jag be om ursäkt för idiotpasseringen som jag råkade göra.

4 kommentarer:

 1. Jag tror Mange blir 27:a och Nilsson 16:e på VM... vilket i så fall måste anses vara med beröm godkänt med svenska mått mätt :-)

  SvaraRadera
 2. Fredrik: Låter ju bra det där men varför inte 2a och 3a? ;)

  Oavsett placering hoppas jag de kommer åka riktigt riktigt fort och bra.

  Dugast dubbdäck låter seriöst. Kommer de ut till vanliga döda då?

  SvaraRadera
 3. Sänder dom VM på Eurosport?

  SvaraRadera
 4. Tyvärr inte. Länkar till Livestream kommer dock på denna blogg.

  SvaraRadera