Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-19

SRAM 2011

SRAM kommer med 10-delad XO grupp 2011, men det där visste ni väl redan?

Jag känner mig stum. Trött, sliten och seg. Ronya och Emily är på sina skolor och barnen på dagis. Perfekt dag för studier och kanske ett besök i förorten alltså. Men först, frukost!

8 kommentarer:

 1. 10-delat? Varför ligger mtb så långt efter lvg i den utvecklingen? Det har körts med 10-delat sedan 2003 på landsvägen och nu är det ju 11-delat som gäller.

  Är det för att mtb'are bor i en skogsdunge, äter bark och harvar runt på 9-delat, utan kännedom att cykelsporten har utvecklats sedan Tommy Prims tid?

  SvaraRadera
 2. 10-delat finns ju redan i år också. Men MTB, till skillnad från landsväg, kräver lite av materialet också. Ju tätare kassetten är desto lättare fastnar skogsbajs och då blir det inte roligt att försöka trampa. Du kan ju prova själv genom att pressa in en kladdkaka och några pinnar i din 11-delade kasset och sedan ge dig ut och träna runt Stureplan. ;)

  SvaraRadera
 3. Önskar dig ett jobb så man kan ha en chans att hitta nyheter innan du bloggat om de. ;) Men tycker den ser lite plastig och billig ut om jag ska vara ärlig, men kul att Sram inte ger Shimano en chans att hänga med. :)

  SvaraRadera
 4. Det får väl bli en bit gåslever i kassetten, om det blir en kvartersrunda runt Stureplan. På tal om det borde jag smörja kedjan också - har precis inhandlat en magnum-flaska Moët för ändamålet... ;)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker Moët klibbar för mycket och samlar damm på kedjan. Krug är inte lika söt och klibbar därför mindre. Du kan få en flaska ur min samling om du inte har själv?

  SvaraRadera
 6. Nya xtr såg riktigt mullig ut också. Snyggare än SRAM.

  Jag tror mer på att smörja kedjan med gåslever och fylla hydraulbromsarna med Amarone.
  /J

  SvaraRadera
 7. Varför har du inte lagt ut bilderna på nya XTR som flyter omkring på nätet?

  SvaraRadera
 8. Hade tänkt spara på det till nästa bloggtorka, men eftersom du har namnsdag idag så gjorde jag ett undantag.

  SvaraRadera